Simularea examenului de bacalaureat în Argeș. Care a fost prezența la probe

de | 24.03.2021 19:43 | Actualitate, Cultura, Home

În perioada 22-31 martie se desfășoară simularea examenului de bacalaureat. Pe 22 martie a fost proba la Limba și literatura română; pe 23 martie – Proba obligatorie a profilului; pe 24 martie – Proba la alegere a profilului și a specializării și pe 25 martie va fi proba la Limba și literatura maternă. Afișarea rezultatelor se va face în data de 31 martie, iar notele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog, decât în situații excepționale.

Citește și În Ajun de Buna Vestire, copiii pictează icoane pe sticlă

Elevii au fost așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică și doar elevi din aceeași clasă. Cei mai mulți elevi s-au prezentat la prima probă, limba și literatura română. Prezența în fiecare zi, pe probe, a fost următoarea:
“La limba și literatura română – elevi înscriși 5038, prezenți 3909;
La proba obligatorie a profilului – elevi înscriși 5038, prezenți 3847;
La proba la alegere a profilului și a specializării – elevi înscriși 5038, prezenți 3672”.

Inspectoratul Școlar Județean Argeș asigură că simularea examenului național de bacalaureat s-a desfășurat fără incidente în județ.

Citește și Spitalul Orășenesc Mioveni face angajări. 24 locuri libere

“Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real; optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.
Subiectele au fost elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora prevăzute în programele de examen pentru bacalaureat, timpul destinat elaborării unei lucrări scrise fiind de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev”, a transmis inspectorul școlar general, prof. Elena-Liliana Murguleț.

Foto descriptiv

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: arges,bacalaureat,isj,Prezenta,probe,simulare

Ultimele articole

Noi treceri de pietoni înființate în Pitești
Noi treceri de pietoni înființate în Pitești

Pentru reducerea riscului de producere a evenimentelor rutiere, Primăria Municipiului Piteşti a dispus înființarea a două treceri de pietoni, prin Administraţia Domeniului Public, astăzi, 02.12.2021, astfel: Citește și Prima bătălie a războiului pentru Mausoleul...