Web Analytics
scris luni, 05.02.2024

Simulare Evaluarea Națională 2024. Elevii de clasa a VIII-a susţin luni prima probă. Lucrările vor fi corectate digital

Elevii din clasele a VIII-a susţin, luni, prima probă a simulării oficiale a examenului de Evaluarea Naţională la Limba şi literatura română. În 2024, elevii, dar și profesorii vor asista la o premieră: lucrările vor fi corectate digital. După ce vor termina de scris lucrarea, elevii o vor preda profesorilor supraveghetori, iar aceștia vor face o procedură. Vor scana lucrarea de față cu elevii, iar apoi lucrarea va intra în sistem. De acolo, lucrarea va fi repartizată aleatoriu, unui profesor corector, profesor care este din alt județ. Corectarea va avea loc pe o platformă digitalizată, susțin reprezentații ministerului Educației.

Simulare Evaluarea Națională 2024. Elevii de clasa a VIII-a susţin luni prima probă. Lucrările vor fi corectate digital

Citește și: Peste 2000 de cereri de demitere a lui Vasile Bănescu adresate Patriarhului Daniel


Prima probă este cea de Limba şi literatura română, urmată, marţi, 6 februarie, de Matematică şi miercuri, 7 februarie, de Limba maternă. Probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Rezultatele vor fi comunicate în data de 23 februarie.
”În desfăşurarea probelor simulării vor fi implicaţi aproximativ 24.000 de profesori asistenţi, aproape 6.000 de profesori evaluatori la limba română şi tot atâţia la matematică, aproape 500 la limba maternă. Se adaugă comisiile de organizare de la nivelul fiecăruia dintre cele peste 3.700 de centre de examen”, a precizat ministrul Educaţiei Ligia Deca.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *