Simpozionul ”Simboluri precreștine în arhitectura tradițională românească” la Muzeul Golești

de | 5.04.2017 07:58 | Cultura

simpozion golestiMuzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti și Consiliului Judeţean Argeş organizează, în data de 6 aprilie 2017, orele 11.00, simpozionul județean cu tema: Simboluri precreștine în arhitectura tradițională românească.

Peisajul etnografic s-a schimbat odată cu societatea, iar elementele decorative precreștine, omniprezente la gospodăriile țărănești până la începutul secolului al XX-lea, aproape că s-au șters din memoria meșterului român.

Satul de la Golești păstrează, încă vie, amintirea unor veacuri demult apuse dar niciodată uitate. La acest eveniment invitații, ghidați de specialiști ai instituției, vor pătrunde, la fața locului, în lumea misterioasă a simbolurilor precreștine care împodobeau, cândva, casele bunicilor noștri.

Obiectivul evenimentului este acela de a aduce, în actualitate, elemente de veche tradiție autohtonă specifice culturii populare românești.

La eveniment vor participa specialiști de la Muzeul Golești, precum și elevi şi dascăli de la colegii naționale din Pitești.

M.I.

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: golesti,muzeu,simpozion

Ultimele articole

Fostul primar de la Albeștii de Muscel, trimis 4 ani la închisoare
Fostul primar de la Albeștii de Muscel, trimis 4 ani la închisoare

Ion Năftănăilă, primul edil al comunei Albeștii de Muscel după reînființarea acesteia, a fost condamnat definitiv la un an de închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Asta după ce în primă instanță primise o amendă penală. Iar cum fostul...

Căteasca. A sărit cu mașina peste pod
Căteasca. A sărit cu mașina peste pod

Pompierii de la Detașamentul Bradu au intervenit, vineri seara, la un accident rutier în localitatea Căteasca. Din primele informații aflam ca șoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă si a sărit peste un pod. Pompierii au...

Dacia trece la noul logo pe toată gama
Dacia trece la noul logo pe toată gama

Dacia a prezentat încă de la începutul acestui an noile sigle și logotipuri pe care le va utiliza pe modelele sale, dar introducerea lor se va face treptat, relatează profit.ro. Noul logo Dacia este folosit deja în comunicare, pe materialele de marketing, site-urile...