Web Analytics
scris joi, 16.02.2023

Simpozion internaţional „Urmuz” la Curtea de Argeş

Între 17 și 19 martie are loc, la Curtea de Argeș, Simpozionul internațional „Urmuz 140-100”, organizat de către acad. Gheorghe Păun. Cum se știe, Urmuz s-a născut la Curtea de Argeș, la 17 martie 1883, sinucigându-se, la București, la 23 noiembrie 1923.
Iată câteva precizări făcute de dl. acad. Păun: „Pentru că forțele revistei CURTEA DE LA ARGEȘ (inclusiv cele financiare…) sunt serios puse la încercare de acest eveniment, anul acesta nu voi organiza separat o Zi a Revistei.

Simpozion internaţional „Urmuz” la Curtea de Argeş

Întâlnirea prilejuită de dubla reamintire a lui Urmuz, cu precădere ultima zi, cea de duminică, 19 martie, contează astfel și ca întâlnire a prietenilor revistei. Din păcate, nu pot ajuta în acoperirea șederii la Curtea de Arges, dar participarea la simpozion, inclusiv la cina festivă și piesa de teatru, sunt oferite tuturor celor care anunță participarea din timp. Sugestia este să mi se comunice necesitățile de cazare (dacă doresc să stea la Hotel Posada, unde are loc simpozionul), pentru a rezerva camere (cu o reducere acordată revistei)”.

S-a turnat deja o medalie de bronz „Urmuz 2023”, dar nu s-a distribuit încă, a apărut, la final de 2022, și o carte de colecție, tipărită în 100 de exemplare numerotate, „Urmuz, Pâlnia și Stamate x 24”. Este o antologie de traduceri în 24 de limbi ale „romanului în patru părți”, menită să aniverseze secolul care a trecut de la debutul lui Urmuz. Sunt traduceri în mai toate limbile europene, până la chineză, coreeană, japoneză, vietnameză, catalană ori occitană!
Sâmbătă, 18 martie, seara, la Teatrul „Al. Davila”, participanții și alți doritori vor viziona piesa de teatru „Urmuz” a lui V. Butulescu.

Citește și Ultimele 100 de fabule închipuite ale lui Urmuz

Citește și Academicianul Gh. Păun îi face monument lui Urmuz la Curtea de Argeş

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *