Web Analytics

Simpozion Internațional „URMUZ 140 – 100”, la Curtea de Argeș

de | 15.03.2023 20:40 | Actualitate, Cultură, Home

Vineri, la Curtea de Argeș, are loc deschiderea Simpozionului Internațional “URMUZ 140 – 100” dedicat scriitorului avangardist Urmuz.  Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Argeș în parteneriat cu academicianul Gheorghe Păun și revista Curtea de la Argeș, Teatrul Alexandru Davila Pitești,  Primăria Municipiului Curtea de Argeș și Centrul de Cultură și Arte  Curtea De Argeș sub auspiciile Anului Urmuz în Argeș (140 de ani de la naștere- 100 de ani de la moarte).

Citește și: Arhiepiscopul de Canterbury și ambasadorul Regatului Unit la Bucureşti, primiți solemn la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș

Evenimentul se va derula pe perioada a trei zile, iar sâmbătă va avea loc și premiera piesei Urmuz, jucată de actorii de la Teatrul Alexandru Davila Pitești, la care intrarea este liberă. Mai multe detalii despre Urmuz și evenimentul de la Curtea de Argeș va oferi academicianul Gheorghe Păun.

Demetru Dem. Demetrescu-Buzău, cunoscut drept Urmuz, s-a născut la Curtea de Argeș. Deși opera sa cunoscută este una relativ redusă, a influențat literatura, la nivel european și internațional. Urmuz este cunoscut ca fiind cel mai original reprezentant al avangardei literare de la noi, inaugurând literatura absurdului, antiproza, dadaismul.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *