Web Analytics
scris joi, 14.09.2023

Simona Halep susține că a luat un supliment de colagen, care conținea Roxadustat

Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj, în urmă cu două zile. Astăzi, Agenția de Integritate a Tenisului a publicat motivarea tribunalul independent care a suspendat-o pe aceasta, pentru “încălcări ale Programului antidoping în tenis (TADP)”. 

Simona Halep susține că a luat un supliment de colagen, care conținea Roxadustat

Citește și: Casa de Pensii Argeș. 169 de bilete la băi, cu plecare pe 27-30 septembrie

Documentul publicat astăzi descrie procesul, prezintă acuzațiile și modul în care s-a apărat Halep la audierile care au avut loc la Londra, pe 28 și 29 iunie. Din document reiese că Simona Halep a luat un supliment de colagen, la recomandarea fizioterapeutului ei, de la Academia Mouratoglou. În cele din urmă, s-a dovedit că acel supliment conținea Roxadustat.

În apărarea sa, Simona Halep a descris sezonul 2022, conform documentului publicat: ”S-a confruntat cu căldură, umiditate și probleme nazale la Citi Open, organizat în Washington DC, între 1 și 7 august, și nu a reușit să termine meciul din optimi. A primit scutire pentru a lua un medicament care să o ajute cu problemele sale de respirație și a câștigat titlul la simplu, la National Bank Open din Toronto, care a avut loc între 8 și 14 august 2022. Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati din cauza unei accidentări la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou), doamna Gohier i-a recomandat Simonei trei produse de la un furnizor, pentru a-i înlocui băutura cu electroliți, băutura de recuperare și Keto MCT. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzisă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante”.

Tribunalul concluzionează, însă, că Simona Halep a încălcat regulile anti-doping cu intenție. De asemenea, după analizarea pașaportului biologic, judecătorii consideră că au fost întrunite condițiile într-o măsură ”suficient de confortabilă” pentru a constata că Simona Halep a încălcat regulile anti-doping.

Conform regulamentului, este responsabilitatea fiecărui jucător să se asigure că nicio substanță interzisă nu ajunge în corpul său. Un articol din regulament stipulează: “Nu este necesar să se demonstreze intenția, neglijența sau utilizarea în cunoștință de cauză a unei substanțe din partea jucătorului pentru a se stabili o încălcare a regulilor antidoping. De asemenea, nici lipsa intenției sau a cunoștințelor jucătorului în acest sens nu constituie o apărare împotriva acuzațiilor de încălcare a regulilor antidoping“.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *