Web Analytics

Simona Halep, suspectată de dopaj și la Wimbledon 2022

de | 15.09.2023 17:51 | Actualitate, Home, Sport

Tribunalul care a suspendat-o 4 ani pe Simona Halep pentru dopaj spune că românca ar fi luat roxadustat și dintr-o a doua sursă. Tribunalul a avut motive solide de suspiciune că românca s-a dopat și anul trecut la Wimbledon, dar nu a fost confortabil convins de asta, relatează The Guardian.

Citește și: O femeie a murit într-un cimitir după ce o cruce a căzut peste ea


Deși au existat suspiciuni solide, tribunalul nu a putut fi pe deplin convins de asta, deoarece Simona Halep nu a făcut nicio analiză de sânge între aprilie și septembrie 2022. „Marți, tribunalul a anunțat că fostul număr 1 mondial a luat în mod intenționat substanța interzisă roxadustat, după un test la US Open 2022, în august. Separat, un grup de experți a constatat, de asemenea, că Halep avea anomalii în pașaportul ei biologic, după analizarea a 51 de probe de sânge. Cu toate acestea, decizia completă publicată joi, dezvăluie că Agenția Internațională de Integritate din Tenis (ITIA) a depus eforturi pentru o pedeapsă mai severă și a suspectat că a fost dopată cel târziu din martie 2022, în timpul pregătirilor pentru Wimbledon și US Open din acel an”, scrie The Guardian. „O acuzație cheie a ITIA despre circumstanțe agravante este aceea că jucătoarea ar fi folosit o substanță sau o metodă interzisă cel târziu în martie 2022. Cu toate acestea, deși există motive solide de suspiciune, nu suntem confortabil convinși că aceasta este situația”, a explicat tribunalul.

Citește și: Argeș. Tânără de 20 de ani, dispărută de acasă


Potrivit The Guardian, experții au realizat și un test pe o voluntară cu înălțimea și greutatea Simonei Halep. „Ca parte a cazului, unei femei cu o înălțime și o greutate similare i s-a administrat aceeași cantitate de Keto MCT ca și lui Halep înainte de testul pozitiv. Cu toate acestea, studiul de control a constatat că valorile medicamentului interzis depistat în testul de urină al lui Halep au fost „între de 46 și 85 de ori mai mari” decât în ​​cea mai mare valoare găsită în urina voluntarului.” Un expert a declarat tribunalului că Halep ar fi trebuit să ia o doză de Keto MCT de la 900 până la de 5.000 ori mai mare decât cea recomandată pentru a produce concentrațiile estimate de roxadustat din proba ei, pe baza explicației jucătoarei și a ceea ce se știe despre metabolismul medicamentului. „Nu a considerat acest lucru plauzibil sau în conformitate cu ceea ce jucătoarea spune că a ingerat”, se arată în raport.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *