Simona Bucura Oprescu:” Statisticile coafate ale guvernului Cîțu nu țin de foame!”

de | 17.06.2021 09:05 | Actualitate, Politica si Administratie

Deputatul de Argeș al PSD, Simona Bucura Oprescu reacționează cu privire la deciziile luate de guvernul Cîțu, la creșterea prețurilor și la faptul că multe sectoare HoreCa au fost lăsate de izbeliște.

“ Profesorul de #economie Mircea Coșea a declarat că inflația e mai mare decât o arată statisticile și că #prețurile vor crește chiar mai mult decât este prognozat.

Nu este vorba doar despre problemele generate de pandemie și de influențele negative din exterior, ci mai ales de incapacitatea guvernanților de a susține economia prin măsuri aplicate.

Guvernul Cîțu, ca și Guvernul Orban, nu a sprijinit deloc agricultura și nici industria de procesare a materiilor prime agricole. De asemenea, multe alte sectoare de activitate au fost lăsate de izbeliște (HoReCa, de exemplu).

Nu avem o clarificare a liberalizării prețului la energie electrică și gaze, iar facturile vor crește.

Conform PNRR-ului prost croit de Guvern, vor crește impozitele locale și vor trebui introduse noi impozite legate de ecologie. Vor trebui eliminate anumite facilități fiscale, precum cele din IT și construcții.

Împrumuturile au atins un nivel record.

România a ajuns să exporte materie primă și să importe produsul finit, iar deficitul balanței de cont curent este din ce în ce mai mare.

Domnilor guvernanți, chiar nu vă mai pasă deloc cum trăiesc românii?”, se întreabă retoric deputatul.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

1 Comentariu

  1. Iar ai ieșit să croncăni??? Du-te în Rusia cu psd cu tot!!! Acolo e de voi.