Web Analytics

Simona Bucura Oprescu: „Să avem grijă de aerul pe care-l respirăm!”

de | 7.09.2021 09:33 | Actualitate, Politica si Administratie

Deputatul PSD Argeș, Simona Bucura Oprescu a transmis un mesaj pe pagina de socializare cu ocazia Zilei Internaționale a Aerului Curat pentru Cerul Albastru. Aceasta subliniază faptul că pe fondul poluării în timp, aerul pe care îl respirăm nu mai este curat 100% și de aceea sunt importante politicile publice de reducere a poluării.

„Să avem grijă de aerul pe care-l respirăm!

Dincolo de frământări politice mai mult sau mai puțin justificate, de ambiții și orgolii personale, să nu uităm că avem, cu toții, o Casă: Planeta Pământ.

Astăzi este Ziua Internațională a Aerului Curat pentru Cerul Albastru, un bun prilej pentru a ne reaminti cât de important este să protejăm resursele fără de care viața nu ar fi posibilă.

CITESTE SI Simona Bucura Oprescu: „Nu doar USR trebuie să plece, ci și PNL și UDMR! Au dovedit că nu le pasă de România!”

Din păcate, pe fondul poluării în timp, aerul pe care îl respirăm nu mai este curat 100%. Microparticulele în suspensie generate de poluarea de orice fel (industrială, de trafic, etc.) reprezintă un pericol pentru sănătatea noastră, a tuturor.

De aceea sunt importante politici publice de reducere a poluării, de colectare selectivă a deșeurilor și de reciclare a acestora, de dezvoltare a rețelelor de utilități în toate comunitățile, de protejare a pădurilor și a cursurilor de apă, de stimulare a producerii de energie verde. Nu în ultimul rând, de conștientizare a importanței acestor politici.

7 septembrie, Ziua Internațională a Aerului Curat pentru Cerul Albastru, a fost instituită prin rezoluția Adunării Generale a ONU din 19 decembrie 2019.
„Nu pot decât să mă întreb cum este posibil ca grandoarea mediului înconjurător să se diminueze din cauza poluării, în special a poluării aerului.”

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Bine zis … cand namic nu ai de zis, ci doar … behai !