Simona Bucura Oprescu a fost invitata Ancăi Alexandrescu, duminica seara, la Culisele Statului Paralel, unde a răspuns la câteva întrebări legate de noua lege a pensiilor.
Citește și: Polițiștii încep luni protestele. Nu vor mai da amenzi și amenință cu boicotarea alegerilor
„Sunt bani de pensii. De luni avem legea promulgată, este o lege sustenabilă, am făcut-o împreună cu experții Băncii Mondiale. Unul dintre principiile pe care a trebuit să le susținem a fost cu privire la impactul și sustenabilitatea legii. Pentru noi, acest obiectiv a trebuit demonstrat și l-am demonstrat. Bugetul României își permite să vină cu o lege care să aducă echitate pentru pensionari. Impactul este cunoscut deja pentru 2024 și pentru 2025, bugetul de stat îl poate duce. În 2024, doar 0,8% din PIB este impactul suplimentar, un impact pe care sigur România trebuie să-l susțină și cu alte reforme, o mai bună colectare și scăderea evaziunii fiscale.
Citește și: Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpă. Procurorii consideră că a fost doar un accident
Este important de știut că este o chestiune de prioritate, de ceea ce își dorește cu adevărat guvernul să facă. În ultimele săptămâni, am văzut cum s-au găsit un miliard de către unii în 2020 și 2021, exact când se scria PNRR-ul, s-au găsit bani pentru vaccinuri care au fost aruncate. Trebuie să găsim bani și pentru pensii. Când vorbim despre pensii, nu spunem tranșant că nu e vorba despre pensiile în plată sau doar pensiile în plată, este vorba de ceea ce ne dorim cu privire la sistemul public de pensii. Este important să spunem că prin această lege, primul lucru pe care îl facem este de a nu mai avea pensionari care muncind la fel să aibă cuantum diferit.”, a declarat Simona Bucura Oprescu.
0 Comentarii