Web Analytics

Simona Bucura Oprescu: „Reabilitarea termică a blocurilor se va putea face cu mai puțini bani de la autoritățile locale și asociațiile de proprietari”

de | 20.12.2022 09:43 | Home, Actualitate, Politica si Administratie

Deputatul PSD Argeș, Simona Bucura Oprescu anunță că legislația privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe urmează să fie modificată curând, potrivit unei ordonanțe adoptată de Guvern, astfel încât numărul clădirilor reabilitate termic să crească, iar utilizarea fondurilor europene să fie optimizată.

Astfel, pentru finanțarea reabilitării termice a blocurilor se vor putea folosi mai mulți bani din fondurile europene nerambursabile și mai puțini din bugetele locale sau cele ale asociațiilor de proprietari.

Citește și:  Perioada de negocieri la Dacia expiră pe 25 decembrie! Ce urmează?

Mai exact, doar 5% din banii necesari reabilitării vor putea proveni din banii autorităților locale sau ai blocului, față de 40% acum.

Autoritatea publică locală va trebui să aducă la cunoștința asociațiilor de proprietari posibilitatea finanțării activităților/lucrărilor în noile condiții, criteriile de acces la acest program de finanțare, precum și cota de contribuție ce revine asociației de proprietari.

În plus, pentru a echilibra contribuția asociațiilor de proprietari și a stimula astfel promovarea de proiecte pentru creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe, ordonanța stabilește cota de contribuție proprie a autorităților administrației publice locale de maximum 3% din valoarea proiectului.

Mai multe detalii puteți afla accesând link-ul

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole