Simona Bucura-Oprescu (PSD): “Guvernele de dreapta dăunează grav economiei românești!”

de | 30.03.2021 09:38 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura-Oprescu, președintele Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, afirmă că guvernele de dreapta dăunează grav economiei românești. 

 

CITEȘTE ȘI: Moțiunea simplă a PSD la adresa ministrului Adrian Oroș – dezbătută în plenul Camerei Deputaților

 

 Conform deputatului Simona Bucura-Oprescu, “performanțele” guvernelor Orban și Cîțu se văd în traiul de zi cu zi din ce în ce mai greu al românilor.
Câțiva indicatori ne arată proporțiile dezastrului provocat de către guvernanții de dreapta:
 Astfel, conform Institutului Național de Statistică, (INS), numărul şomerilor înregistraţi este în creştere cu 32,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2019! 
Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost în trimestrul al IV-lea al anului 2020 de 65,8%, în scădere faţă de trimestrul anterior.
 
 
Euro a crescut la 4,91 lei pe piaţa interbancară după ce ieri a depăşit pentru prima dată în istorie pragul de 4,89 lei la cursul BNR şi a atins cea mai ridicată valoare din istorie.
 Deficitul bugetului consolidat continuă să crească: după ce anul trecut România a avut un deficit record, acum a urcat la 1,14% din Produsul Intern Brut (PIB) după primele două luni ale acestui an, de la 0,33% din PIB în ianuarie 2021 şi 0,73% din PIB în aceeaşi perioadă a anului trecut.”, transmite Simona Bucura-Oprescu.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: deficit,deputat,economie,guvern,pib,pnl,psd,simona oprescu

Ultimele articole

Noi treceri de pietoni înființate în Pitești
Noi treceri de pietoni înființate în Pitești

Pentru reducerea riscului de producere a evenimentelor rutiere, Primăria Municipiului Piteşti a dispus înființarea a două treceri de pietoni, prin Administraţia Domeniului Public, astăzi, 02.12.2021, astfel: Citește și Prima bătălie a războiului pentru Mausoleul...