Web Analytics

Simona Bucura Oprescu: „Mioveni, un centru al inovației și dezvoltării economice!”

de | 10.05.2022 11:09 | Actualitate, Politica si Administratie

Deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu a fost prezentă la o nouă ediție a sesiunii științifice „Productica”. Sesiune are ca scop dezvoltarea relației dintre dintre mediul academic, institutele de cercetare și mediul economic. Deputatul PSD a declarat orașul Mioveni drept un centru al inovației și dezvoltării economice.

”Am participat recent la un eveniment de înaltă ținută găzduit de Centrul Cultural Mioveni. Este vorba despre o nouă ediție a sesiunii științifice „PRODUCTICA”, manifestare organizată de Academia Oamenilor de Știință din România, Universitatea Politehnică din București, Universitatea Tehnică de Construcții din București, Institutul de Cercetare-Incertrans S.A., în parteneriat cu Primăria orașului Mioveni. Evenimentul reprezintă o oportunitate de a dezvolta relația de parteneriat dintre mediul academic, institutele de cercetare și mediul economic, mai ales în contextul prezenței în Mioveni a celui mai mare exportator din țară – Uzina Dacia.

Citește și:Simona Bucura Oprescu: ”Libertatea presei este esențială pentru societățile democratice”

Parteneriatul constă în participarea activă la activități de prezentare a celor mai recente rezultate obținute în domeniul de cercetare-dezvoltare-inovare, subiecte de mare interes pentru întreaga comunitate argeșeană și cu aplicabilitate practică. Subiectele abordate în cadrul acestei sesiuni s-au referi la tehnici inovatoare pentru structura reţelelor de transport, mediu, cercetări inovatoare în domeniul materialelor de sinteză eco-eficiente utilizate pentru infrastructuri rutiere, produse folosite în construcţii conform reglementărilor actuale.

Citește și:Simona Bucura Oprescu: ”Proiectul Strategiei Naționale a Locuirii a fost lansat în dezbatere publică”

Am asistat la prezentări de excepție susținute de prof. dr. ing. Miron Zapciu, Director Științific INCERTRANS SA, prof. dr. ing. Tiberiu Dobrescu, Președinte ANC, dr. ing. Niculae Boicea, Director Cercetare RTR, prof. dr. ing. Alexandru Marin, Director CTT de la Universitatea Politehnică București, alături de conf. dr. ing. Constantin Sandu, conf. dr. ing. Emilia Bălan, conf. dr. ing. Dorel Anania, dr. ing. Marilena Stoica din cadrul Universității Politehnica București.Felicit organizatorii pentru acest eveniment de excepție, primarul orașului Mioveni Ion Georgescu reușind încă o dată să pună Mioveniul pe harta marilor manifestări științifice cu impact imediat asupra vieții comunității locale!”, a transmis deputatul.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *