Web Analytics

Simona Bucura Oprescu: Mânăstirea Aninoasa “zâmbește” din nou!

de | 8.08.2021 19:09 | Actualitate, Politica si Administratie

Sâmbătă, 7 august, a fost săvârșită slujba de sfințire a Mănăstirii Aninoasa, eveniment important la care au participat persoanele importante ale județului.

Întâmpinat de un grup de călăreți din zona Muscelului, dar și de copii îmbrăcați în straie populare, Înaltpreasfințitul Calinic a oficiat slujba de sfințire a Mănăstirii.

La importantul eveniment a fost prezentă și Simona Bucura Oprescu, deputatul de Argeș al PSD, alături de președintele Consiliului Județean, Ion Mînzînă și alte oficialități importante ale județului.

Începând de ieri, Mânăstirea Aninoasa “zâmbește” din nou!
Zâmbește datorită tuturor oamenilor de bine pe care i-a întâlnit de-a lungul istoriei sale tumultoase, în mai bine de 340 de ani. De la ctitorul ei, boierul Tudoran Vlădescu, până la Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, care și-a dorit cu ardoare ca lăcașul să ajungă la strălucirea lui de astăzi. De la Sfântul Pafnutie, pictorul care a lăsat din truda mâinilor sale, pe zidurile sfintei Mânăstiri, adevărate opere de artă și până la starețul Clement și maica Cecilia, care au depus în fața autorităților toate eforturile aflate în putința lor pentru ca lăcașul să ajungă în acest punct, a declarat deputatul PSD pe pagina sa de socializare.
Lăcașul de cult din Aninoasa, ridicat în stil Brâncovenesc, cu ziduri de incintă, este o rară operă de arhitectură, astfel de construcții mai găsindu-se în România doar la Mânăstirile Hurezi și Sâmbăta de Sus.
Reprezentantii Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului au oferit mulțumiri deputatului Simona Bucura Oprescu pentru ajutorul acordat la proiectul de consolidare, începând cu anul 2016.
Cu ajutorul Doamnei Deputat Simona Bucura Oprescu, a fost semnat Contractul de finanțare a unui proiect în valoare de 4 (patru) milioane de euro, subvenționat din fonduri structural europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 5: „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.”, supravegheat de Sectorul Construcții Bisericești, coordonat de Părintele Arhimandrit, Caliopie Ichim, spun reprezentanții bisericești.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Auzi,mademoiselle,nu te saturi,ne cer,sa pupi in cur pe psdisti.Al cui cur ai pupat sa ajungi sa scrii la ziar, cretinitatile astea,imnurile de slava la adresa tarfei din parlament si a hotului de la CJ.RUSINE SA ITI FIE,CUM TE-O CHEMA…ca asta ,cred ca nu e numele dumitale,probabil ANONIMA SEMNATA.