Web Analytics

Simona Bucura Oprescu: „Guvernul Orban refuză indexarea pensiilor obligatorii private cu inflația!”

de | 10.06.2020 12:10 | Politica si Administratie

Deputatul PSD de Argeş, Simona Bucura Oprescu a făcut o declarație despre refuzul Guvernului Orban de a indexa pensiile obligatorii private cu inflaţia. Parlamentarul argeșean susţine că măsura propusă de social-democrați ar fi un ajutor real al beneficiarilor acestui tip de pensie.

„Deși PNL s-a erijat în mare apărător al Pilonului 2 de pensii, Guvernul Orban refuză indexarea pensiilor obligatorii private cu inflația!

Astfel, Guvernul a dat aviz negativ unei inițiative a PSD care propune ca suma totală cuvenită pentru pensia privată obligatorie (Pilonul 2) să nu poată fi mai mică decât valoarea contribuțiilor plătite de către participant, diminuate cu penalitățile de transfer și comisioanele legale, actualizată cu rata inflației între data plății contribuțiilor și data ieșirii la pensie a persoanei.

Executivul susține că propunerea, dacă ar fi pusă în aplicare, va genera administratorilor costuri suplimentare de peste 200 milioane de euro.

Ori, măsura propusă de PSD va proteja valoarea reală a sumelor pe care toți participanții le plătesc la fondurile de pensii administrate privat”, a transmis deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii