Web Analytics
scris joi, 07.11.2019

Simona Bucura-Oprescu: „Blocajul generat de Iohannis la examenul de rezidenţiat, rezolvat de parlamentarii PSD”

”Blocajul pe care preşedintele Iohannis l-a generat în cazul examenului de rezidenţiat a fost soluţionat de parlamentarii PSD. Astfel, propunerea pentru modificarea legislaţiei privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului a fost modificată de parlamentarii social-democraţi prin amendamente care pun punct crizei examenului de rezidenţiat, simplificând anumite proceduri”, spune deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu.
Proiectul iniţiat de parlamentari PSD a fost adoptat în regim de urgenţă de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional.
De asemenea, conform noului act normativ, cifra de şcolarizare pentru rezidenţiat va fi cel puţin egală cu numărul de locuri reprezentând totalul absolvenţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie cu diplomă de licenţă din promoţia anului în curs, stabilită prin ordin al ministrului Sănătăţii.
În cazul în care numărul candidaţilor care promovează examenul de rezidenţiat este mai mare decât cifra de şcolarizare iniţial anunţată, aceasta se va suplimenta până la repartiţia candidaţilor, astfel încât toţi candidaţii promovaţi să poată accesa un loc sau un post de rezidenţiat.
M.S.

Simona Bucura-Oprescu: „Blocajul generat de Iohannis la examenul de rezidenţiat, rezolvat de parlamentarii PSD”

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită