Web Analytics

Simona Bucura Oprescu: “ Am trăit momente de emoție și bucurie la Mănăstirea Glavacioc”

de | 2.07.2022 11:19 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Deputatul PSD Argeș, Simona Bucura Oprescu împreună cu alte oficialități din județ, a participat, astăzi la hramul Mănăstirii Glavacioc din Stefan cel Mare. 

“Am trăit azi momente de emoție și bucurie la Mănăstirea Glavacioc din comuna Ștefan cel Mare, acolo unde a fost oficiată slujba de hram în cinstea lui Ștefan cel Mare și Sfânt sărbătorit azi de către creștin-ortodocși. 

Citește și: PSD propune impozitarea în două trepte a pensiilor speciale

M-am bucurat, de asemenea, să-i reîntâlnesc pe harnicii oameni din sudul județului și pe destoinicii primari Ion Parpală din Ștefan cel Mare și Petre Funie din Slobozia. 

Am fost onorată ca, împreună cu președintele Consiliului Județean Argeș Ion Mînzînă, cu deputatul Aurel Bălășoiu, cu consilierul județean Narcisa Nicoleta Nicolescu și cu administratorul județului, Cristian Puiu, să ascultăm cuvintele de mare înțelepciune și caldă vibrație duhovnicească rostite cu acest prilej de către ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de către părintele Cassian, starețul minuatei mănăstiri de lângă râul Glavacioc.”, a transmis deputatul. 

Citește și: PSD Argeş l-a exclus din partid pe primarul de la Călineşti

#Binecredinciosul voievod Ștefan cel Mare și Sfânt a fost cel mai de seamă domnitor al Moldovei, domnind între 14 aprilie 1457 și 2 iulie 1504 (47 de ani). A ridicat multe biserici și mănăstiri și a fost unul dintre apărătorii creștinătății împotriva invaziei otomane. Biserica Ortodoxă Română a hotărât proslăvirea (canonizarea) sa ca Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt. Hotărârea a fost adoptată în iunie 1992, iar Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române i-a stabilit ca dată de prăznuire ziua de 2 iulie, ziua trecerii sale la Domnul.

Mănăstirea Glavacioc este una dintre cele mai vechi mănăstiri ortodoxe din țară. Aflată la aproximativ 64 de kilometri sud-est de Pitești, mănăstirea este așezată lângă râul Glavacioc, fiind întemeiată pe vremea domnitorului Mircea cel Bărân, prima atestare documentară a acesteia având loc însă în anul 1441 într-un document emis de către domnitorul Vlad Dracul. 

În anul 1657, diaconul patriarhului Macarie al Antiohiei, anume Paul de Alep, trecând pe la Mănăstirea Glavacioc, nota: “Nu am mai văzut în această țară nici o altă biserică care să poată fi asemănată acesteia”. Mănăstirea adăpostește o icoană făcătoare de minuni înfățișând-o pe Maica Domnului cu pruncul Iisus.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *