Web Analytics
scris joi, 19.05.2022

Simona Bucura Oprescu a semnat un acord de cooperare între România și Republica Moldova

Deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu efectuează, în aceste zile, o vizită de lucru în Republica Moldova, acolo unde a semnat un acord de cooperare la nivel înalt între țara noastră și Republica Moldova.

Simona Bucura Oprescu a semnat un acord de cooperare între România și Republica Moldova

Ce transmite deputatul PSD Argeș:

„Vizita pe care o efectuez în Republica Moldova alături de unii dintre colegii mei din Comisia de administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților a României nu rămâne doar o simplă vizită de curtoazie. Primele rezultate concrete au apărut deja prin semnarea unui acord de cooperare cu Comisia administrație publică a Parlamentului Republicii Moldova.

Citește și: Simona Bucura Oprescu: „Măsurile cuprinse în pachetul Sprijin pentru România pot fi finanțate din bani europeni”

Acordul prevede cooperarea în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea și dezvoltarea regională, colaborarea în vederea stabilirii relațiilor de fraternitate între colectivitățile locale din Republica Moldova și România și schimbul de bune practici.

Ulterior vom agrea un Plan de acțiuni în vederea implementării prevederilor Acordului.

Ne leagă aceeași limbă, avem istorie și cultură comune, iar dezideratul de integrare europeană a Republicii Moldova trebuie sprijinit, deoarece este singura cale în măsură să asigure democrația, stabilitatea și prosperitatea în Republica Moldova.”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...