Simona Bucura Oprescu: „A fost lansată licitația pentru restaurarea Gării Regale din Curtea de Argeș”

de | 5.10.2022 09:20 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Deputatul PSD Argeș, Simona Bucura Oprescu anunță că a fost publicat anunțul de licitație pentru proiectul de reparații, reabilitare și restaurare a Gării Regale din Curtea de Argeș (proiectare și execuție).

Valoarea totală estimată a contractului este de 10.590.404 de lei, echivalentul a peste 2,1 milioane de euro.

Citește și: Aurel Bălășoiu a fost exclus din Adunarea Eparhială 

Lucrările propuse vor ține cont de concluziile studiilor și expertizelor de specialitate și se vor încadra în lucrări de reparații și consolidare structură de rezistență, restaurare finisaje și componente artististice din lemn, piatră, ceramică, metal, înlocuirea învelitorii, asterelei și a sistemului de colectare ape pluviale (jgheaburi și burlane), reparații locale și biocidare la șarpantă, înlocuirea instalațiilor electrice, termice și sanitare – instalații ce țin de funcționarea clădirii în regimul unei clădiri administrative în general și nu se referă la instalațiile speciale în plus care țin de funcționarea clădirii ca unitate de cale ferată.

Citește și: Simona Bucura Oprescu: „Noi fonduri pentru dezvoltare locală”

Lucrările ce se vor executa vor ține cont de caracterul de monument istoric al clădirii, ceea ce impune ca ele să se realizeze cu materiale și tehnici specifice, compatibile cu cele originale ale clădirii și numai cu Avizul Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Gara a fost inaugurată pe 27 noiembrie 1898, când a avut loc şi punerea în circulaţie a căii ferate Piteşti – Curtea de Argeş. Cu excepţia lui Carol al II-lea, al cărui sicriu a fost adus aici în februarie 2003 cu un vehicul militar, toţi regii înmormântaţi la Mănăstirea Curtea de Argeş au fost aduşi aici pe calea ferată.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *