Web Analytics
scris marți, 16.05.2023

Simona Bucura Oprescu: “A fost adoptat proiectul de lege care prevede ca minim 30% dintre candidații la alegerile politice să fie femei”

“O veste foarte bună de astăzi vine de la Comisia pentru administrație publică si amenajarea teritoriului din Camera Deputaților! Suntem cu un pas mai aproape de corectarea inegalităților de gen de pe listele electorale!”, transmite deputatul PSD Argeș, Simona Bucura Oprescu. 
Citește și: ITM Argeș. Cinci angajatori amendați pentru muncă la negru, în aprilie

Simona Bucura Oprescu: “A fost adoptat proiectul de lege care prevede ca minim 30% dintre candidații la alegerile politice să fie femei”

Proiectul de lege care prevede ca la toate tipurile de alegeri politice din România minimum 30% dintre candidați să fie femei a primit astăzi un raport de adoptare cu amendamente admise din partea Comisiei pentru administrație publică si amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, a cărei președinte sunt.

“Într-o țară în care avem doar 2 președinți de Consilii Județene femei, Doina Federovici la Botoșani și Daniela Cîmpean la Sibiu, doar 3 primari de reședințe de județ femei, Lia Olguta Vasilescu la Craiova, Astrid Fodor la Sibiu și Clotilde Armand la Sectorul 1 și aproximativ 18% dintre parlamentari femei, un astfel de proiect de lege era necesar și mă bucur nespus că fac parte dintre coinițiatorii săi!

Inițial, proiectul de lege prevedea ca acest procent minim să se aplice în cazul alegerilor locale și consiliilor de administrație ale întreprinderilor.

Ulterior, amendamentele depuse proiectului de către toți parlamentarii femei ai Partidului Social Democrat, alături de președintele Marcel Ciolacu, au extins reglementarea și în ceea ce privește alegerile parlamentare și europarlamentare.

De menționat faptul că prin acest proiect procentul de minimum 30% se aplică și în cazul bărbaților. Vă invit să consultați pe larg proiectul de lege PL-x 80/2023 în următorul link -> https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=20418”, a mai transmis deputatul. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...