Web Analytics
scris luni, 20.09.2021

Simona Bucura Oprescu: „47 de ani de la inaugurarea celui mai frumos drum din lume!”

La 47 de ani de la inaugurarea a Transfăgărășan, deputatul de Argeș al PSD, etichetează zona turistică drept cel mai frumos drum din lume și transmite pe pagina sa de socializare, un mesaj :

Simona Bucura Oprescu: „47 de ani de la inaugurarea celui mai frumos drum din lume!”

47 de ani de la inaugurarea celui mai spectaculos #drum din lume!
Acum 47 de ani, la data 20 septembrie 1974, a fost inaugurat drumul naţional #Transfăgărăşan, ca o cale de comunicare între #Muntenia şi Ardeal, șosea denumită și “drumul dintre nori”.
Construit între 1970 şi 1974, cu prețul vieții a zeci, poate sute de muncitori, Transfăgărășanul a fost caracterizat în 2009 de către Jeremy Clarkson, unul dintre realizatorii celebrei emisiuni Top Gear, drept “cel mai spectaculos drum din lume”.
Acest drum uluitor traversează cei mai înalți munți ai României, oferind priveliști care îți taie respirația.
Trei milioane de tone de rocă au fost dislocate cu ajutorul a şase mii de tone de dinamită, ceea ce a făcut posibil acest drum dus până la altitudinea de 2.042 de metri şi şerpuit peste 830 podeţe şi 27 viaducte.
Transfăgărășanul cuprinde cel mai lung tunel rutier din România (887 m), situat la cea mai mare altitudine din ţară, 2.045 m.
Nu-i așa că abia așteptați să vizitați România de la Argeș cu minunile sale Transfăgărășan, Lacul și Barajul Vidraru, vârfurile semețe Moldoveanu și Negoiu și atâtea alte frumuseți?

Distribuie!

0 Comentarii