Web Analytics

Și primarul de la Băbana reacționează în scandalul tăierii ajutoarelor sociale

de | 31.08.2017 07:56 | Actualitate

bebe ivanDupă ce edilul Ion Tănăsescu de la Bughea de Jos a tăiat ajutoarele sociale de care beneficiau 15 asistați pe care i-a prins pe Facebook, apărând în fotografii făcute în avion sau în vacanțe costisitoare, reacțiile nu au întârziat să apară.

Într-o postare pe Facebook și edilul comunei Băbana, Bebe Ivan, afirmă că și el a tăiat 26 de ajutoare sociale, însă motivul încetării plăților a fost acela că beneficiarii și-au găsit un loc de muncă.

“Citesc diferite publicații online, că un primar INDEPENDENT (titlul reportajului este: «ce înseamnă să fii primar independent») a tăiat ajutoarele sociale la cațiva beneficiari de ajutor social motivând că nu au efectuat orele de muncă pentru a primi ajutor social! Este normal, legal dar fac următoarele precizări:
Nu primarul taie ajutoarele sociale, el semnează dispoziția de încetare a ajutorului social, făcută în urma referatului compartimentului social și a viceprimarului care ține evidența orelor efectuate! Dispoziția se înaintează către AJPS – Argeș care încetează acest drept al beneficiarului de ajutor social!
Nu trebuie să fii primar independent, trebuie doar să respecți legea, trebuie să-i folosim la maxim la lucrările de interes comunal aprobate la începutul anului de Consiliul Local (pun pariu că multe localități nu au dat această hotărâre), mulți fac doar șanțuri și curățenie în comună!
Și la noi s-au dat 26 dispoziții de încetare a ajutoarelor sociale, deoarece s-au angajat, lucru benefic pentru aceste familii.
Dacă în urmă cu câteva luni, am reușit cu acești «oameni» să finalizăm și ultimii 2200 m de conductă apă potabilă, ajungând să avem apă în toată comuna, lungimea este de 42,2 km, făcută numai cu bani de la bugetul local, dacă în urmă cu 2 luni am finalizat parcarea primăriei, economisind suma de 25.000 lei, iată că am reușit cu aceștia să finalizăm construcția «sala ședințe și festivități», unde am reușit să economisim peste 21.000 lei!!
În septembrie vom inaugura sistemul apă potabilă în Băbana centru, unde am economisit peste 100.000 lei, deoarece cu acești oameni și câțiva salariați primărie am făcut lucrările manuale, gardul, amenajrea terenului!!
Nu apar leneșii, dar chiar dacă nu ești «primar independent», poți efectua lucrări care se văd în timp, poți face economii la bugetul local”, a scris edilul comunei Băbana, Bebe Ivan, pe pagina sa de Facebook.
În comuna argeșeană Bughea de Jos, 15 asistați au rămas fără ajutoarele sociale, după ce primarul Ion Tănăsescu i-a prins pe Facebook, apărând în selfie-uri făcute în avion și în fotografii din vacanțe pe care, teoretic, nu și le-ar fi putut permite. Ba mai mult, potrivit declarațiilor edilului, asistații social – cărora Primăria Bughea de Jos le acorda lunar sume cuprinse între 250 de lei şi 550 de lei – munceau în străinătate, în țări precum Suedia, Germania sau Austria, în loc să presteze muncă în folosul comunității.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii