Web Analytics

„Şi eu voi primi preavizul şi îmi voi căuta de lucru”

de | 15.06.2017 20:48 | Economie

12 SergiuLinca# Declară Sergiu Lincă, liderul de sindicat de la Lisa Dräxlmaier
Lisa Dräxlmaier, cea mai veche unitate de producție din România a concernului german Dräxlmaier, se pregătește cu pași repezi să-și dea obștescul sfârșit. Acesta după ce patronatul a decis ca întreaga producție de la Pitești să fie concentrată în cealaltă fabrică a grupului – SDPC (Sisteme de Producție Cablaje S.R.L.).

„Din 6 iunie încep să curgă preavizele”

Legat de situația de la Lisa Dräxlmaier, liderul Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Cablaje, ne-a informat la începutul acestei săptămâni că „de mâine, marți, 6 iunie, încep să curgă preavizele pentru peste 600 de salariați. Aceste preavize au termen de o lună, timp în care angajatul își primește salariul și trebuie să-și caute de lucru. Practic, este plătit ca să-și caute și să-și găsească de lucru, dar doar o lună. După acest val de preavize va mai urma o serie de câteva zeci de persoane, peste 60 din câte știu eu, care acum sunt în Mexic și care vor primi preavizul când le va înceta detașarea acolo. Iar odată cu aceștia îmi voi primi preavizul și voi pleca și eu”.

„Dacă nu voi găsi de lucru în Pitești îmi voi căuta un loc de muncă în străinătate”

Întrebat ce se va întâmpla cu sutele de oameni care își vor pierde locurile de muncă dar și ce va face el însuși după disponibilizare, liderul sindical Sergiu Lincă, a declarat pentru Jurnalul de Argeș: „La noi situația stă cam așa, unii au plecat la SDPC la un sfert de salariu mai puțin, lucru pe care eu nu-l fac. Alții sunt cei care au rămas și de mâine încep să-și primească preavizele. Pe aceștia din urmă eu îi sfătuiesc și îi îndrum să se îndrepte către firmele locale din domeniu pentru că sunt destule și au nevoie de oameni. În ceea ce mă privește, prin august voi fi și eu în preaviz după care îmi voi căuta ceva de lucru în Pitești. Dacă nu găsesc aici îmi voi căuta poate în străinătate. Am fost sunat și de la SDPC să merg la ei, m-a contactat cineva, dar una e să fii sunat de un om și alta să și vrei să lucrezi acolo. Iar eu, cel puțin acum, nu mă văd lucrând cu SDPC-ul”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii