Este momentul în care ceasurile noastre se schimbă, trecând la ora de vară (în martie) sau la ora de iarnă (în octombrie). Deși această schimbare poate părea inofensivă, aceste schimbări ale ceasului ar putea să vă afecteze sănătatea mintală.
Schimbarea ceasului are loc pentru a profita la maximum de lumina zilei și pentru a economisi energie. Această schimbare a orei vă poate perturba ceasul intern al corpului, cunoscut și sub numele de „ritm circadian”. Corpurile noastre se obișnuiesc cu un anumit program, cum ar fi trezitul și culcatul la aceeași oră în fiecare zi. Atunci când ne grăbim sau ne întoarcem, corpul nostru poate avea nevoie de ceva timp pentru a se adapta. Această perioadă de ajustare vă poate face să vă simțiți puțin desincronizați, afectându-vă tiparele de somn.
Schimbarea ceasurilor poate avea un impact mai larg asupra sănătății dumneavoastră. Studiile au sugerat că această schimbare ar putea fi legată de o creștere a problemelor de dispoziție și chiar a unor probleme de sănătate fizică. Așadar, deși o oră poate părea puțin, este esențial să fiți conștienți de modul în care aceste schimbări de ceas vă pot influența starea de bine.
Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți. Programări: 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.
Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex
Citește și Sfatul psihologului. 3 factori psihologici implicaţi în schimbările climatice
Citește și Sfatul psihologului. Ce sunt frustrarea şi furia?
0 Comentarii