Web Analytics
scris miercuri, 03.07.2024

Sfatul psihologului. Formarea abilităţilor mentale în sport

Mulți sportivi și antrenori sunt interesați de metode de formare a abilităților mentale pentru îmbunătățirea performanței. Profesioniștii în psihologia sportului au adaptat și dezvoltat o serie de abilități mentale pentru a fi utilizate în sport.

Sfatul psihologului. Formarea abilităţilor mentale în sport

Au fost identificate patru aptitudini psihologice de bază. Acestea sunt următoarele: discuțiile personale, stabilirea obiectivelor, imagistica și relaxarea. În general, scopul acestor tehnici este de a schimba cognițiile care vor avea un impact asupra comportamentului. Pur și simplu, putem controla ceea ce ne propunem și modul în care judecăm succesul (stabilirea obiectivelor), ceea ce se întâmplă în mintea noastră (imagistica și autovorbirea) și cât de relaxați sau stresați suntem (relaxare).
Astfel de exemple evidențiază diferitele moduri în care sportivii aplică principiile psihologiei sportului pentru a-și îmbunătăți abilitățile mentale și, în consecință, performanța generală. În dezvoltarea unei metode de abordare a abilităților mentale în sport pentru îmbunătățirea performanței, este important să se recunoască importanța practicii regulate. Formarea abilităților mentale în sport este la fel ca formarea abilităților fizice.

Diferiți sportivi se pot concentra pe diferite aspecte, în funcție de nevoile și preferințele lor individuale. Dacă sunteți interesat să vă dezvoltați abilitățile mentale, este întotdeauna mai bine să discutați cu un expert.
Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți. Programări: 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.
Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex

Citește și Sfatul psihologului. Presiunea academică

Citește și Sfatul psihologului. Moduri de a face faţă unui eşec

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită