Web Analytics
scris miercuri, 07.06.2023

Sfatul psihologului. Cum se manifestă presiunea psihologică?

Presiunea psihologică apare în urma unor cerințe excesive sau stresante, imaginare sau reale, impuse unei persoane ca să gândească, să simtă sau să acționeze în anumite moduri. Experiența de presiune este adesea sursa unui disconfort sau a unei tulburări cognitive și afective, precum și a unor strategii de adaptare incorecte, a căror corectare poate fi un obiectiv pe termen mediu sau ca scop final în psihoterapie.
Stresul este răspunsul organismului nostru la presiune. Multe situații sau evenimente de viață diferite pot provoca stres. Acesta este adesea declanșat atunci când experimentăm ceva nou sau neașteptat care ne amenință sentimentul de sine sau atunci când simțim că avem puțin control asupra unei situații.

Sfatul psihologului. Cum se manifestă presiunea psihologică?

Atunci când răspunde la presiune, organismul eliberează hormoni de stres, cum ar fi epinefrina și norepinefrina. Acest lucru determină o creștere a ritmului cardiac, a tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr din sânge, ceea ce ar trebui să vă ajute să scăpați de o amenințare imediată.
Stresul este inevitabil, dar există modalități de a-i face față atunci când ți se întâmplă. În funcție de tipul de stres și de cât timp durează, acesta poate avea efecte diferite asupra corpului și vieții dumneavoastră. Dacă începe să vă copleșească și afectează modul în care funcționați zilnic, este important să vorbiți cu un profesionist în domeniul sănătății mintale.

Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți. Programări se pot face la 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.
Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex

Citește și Sfatul psihologului. Ce putem învăţa de la psihopaţi?

Citește și Sfatul psihologului. Alcoolismul şi familia

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită