Multe persoane sunt deranjate de felul în care arată corpul lor, iar acest lucru le împiedică să se bucure de toate lucrurile pe care și-ar dori să le facă în viața lor. Un grad ridicat de preocupare cu privire la greutate sau la forma corpului poate să fie legat de dezvoltarea tulburărilor alimentare. Imaginea corporală negativă poate avea consecințe pe termen lung asupra bunăstării noastre psihologice, sociale și fizice.
În cazul adolescenților și tinerilor adulți, dependența de social media joacă un rol important. Un experiment a arătat că tinerii care și-au redus utilizarea social media cu 50% pentru doar câteva săptămâni au observat o îmbunătățire semnificativă a modului în care se simțeau atât în ceea ce privește greutatea lor, cât și aspectul lor general, în comparație cu ceilalți tineri care au menținut niveluri constante de utilizare a social media.
Din fericire, există modalități eficiente de îmbunătățire a imaginii corporale.
Nu este vorba doar de a crede că trupul tău arată bine și presupune ca persoana să învețe să își accepte, să își aprecieze și să își respecte corpul. Pe lângă îmbunătățirea imaginii corporale, un tratament eficient are ca rezultat îmbunătățirea comportamentelor de sănătate (alimentație, exerciții fizice), a sănătății mintale (depresie, anxietate), a stimei de sine și a calității vieții.
Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți. Programări: 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.
Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex
Citește și Sfatul psihologului. Ce este psihoterapia centrată pe persoană?
Citește și Sfatul psihologului. Beneficiile spiritualităţii în dependenţe
0 Comentarii