Web Analytics
scris miercuri, 16.11.2022

Sfatul psihologului. Cum creăm legături emoţionale bune cu ceilalţi?

Abilitatea de a înțelege modul în care o persoană trăiește și experimentează lumea este un ingredient puternic în legătura emoțională umană. Fiecare dintre noi are o viziune proprie a realității și putem cunoaște trăirea sau experiența altcuiva numai în mod aproximativ, folosindu-ne imaginația și, de asemenea, bazându-ne pe propria noastră experiență. Empatia este capacitatea de a recunoaște și înțelege starea mentală și emoțională a celuilalt. Ascultarea empatică înseamnă ascultarea unei alte persoane pentru a înțelege cum se simte pe el/ea și cum își trăiește lumea sa.

Sfatul psihologului. Cum creăm legături emoţionale bune cu ceilalţi?

În timp ce îi ascultăm empatic pe oamenii din jurul nostru, fără a îi judeca, acordăm atenție și răspunsurilor noastre emoționale. În consiliere sau psihoterapie, oscilăm între ascultarea din perspectiva pacientului și ascultarea din propria perspectivă pentru a ne înțelege cel mai bine clienții. Ar fi bine să învățăm nu numai cum să ascultăm, dar și cum să ne gândim și să organizăm ceea ce auzim. Unul dintre cele mai importante aspecte ale ascultării este capacitatea de a folosi ceea ce auzim pentru a înțelege modurile în care oamenii din jurul nostru se trăiesc pe ei înșiși și cum arată lumea lor.
Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți.
Programări: 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.

Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex

Citește și Sfatul psihologului. Despre vis

Citește și Sfatul psihologului. Funcţiile religiei în societate

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită