Web Analytics

Sfatul psihologului. Ce este psihologia politică?

de | 20.09.2023 13:54 | Actualitate, Home, Opinii

Psihologia politică este cea care investighează fundamentele psihologice și consecințele mișcărilor sau comportamentelor politice. Psihologia politică examinează fenomenele politice prin intermediul anumitor teorii sociale sau cognitive din sociologie sau psihologie, cum ar fi poziția oficială socială și comportamentul de grup.

Psihologia politică este importantă, pentru că politica este esențială în viața noastră. Politica afectează fiecare domeniu al vieții noastre. Sunt puține lucruri pe care le facem care să nu treacă prin filtrul politicului.
Psihologia politică ne permite, de asemenea, să fim mai instrumentali în comportamentul nostru politic. Cu cât înțelegem mai mult raționamentul și motivația din spatele activității mișcărilor politice și a liderilor noștri politici, cu atât suntem mai capabili să luăm decizii în cunoștință de cauză atunci când ne implicăm în procesul politic.

Unii psihologi lucrează direct cu candidații politici în calitate de consultanți. Aceștia le oferă informații despre politicile care vor avea succes în rândul anumitor grupuri. Ei ajută la aranjarea comportamentelor unui candidat pentru a se potrivi cu tonul de putere sau de compasiune pe care îl doresc. Alți specialiști în psihologie politică pot examina comportamentul alegătorilor în rândul anumitor grupuri sau pot investiga rădăcina anumitor convingeri politice.
Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți. Programări: 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.

Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex

Citește și Sfatul psihologului. Ce vă face să vă simţiţi invidioşi?

Citește și Sfatul psihologului. Importanţa gestionării stresului

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *