Punctul central al acestei orientări este o abordare analitică și amănunțită a terapiei prin discuții care încearcă să aducă echilibru și uniune între părțile conștiente și cele inconștiente ale minții.
A fost creată de psihiatrul elvețian Carl Jung. Terapia jungiană se bazează pe ideea că inconștientul este o sursă de înțelepciune și îndrumare care poate ajuta la încurajarea creșterii psihologice.
Psihologia jungiană este un domeniu complex și vast al terapiei profunde, care poate necesita mulți ani de cercetare și studiu pentru a obține o înțelegere fermă a diferitelor sale metode și semnificații.
Unul dintre principiile sale de bază este acela că atunci când sinele autentic al cuiva este blocat, se pot forma probleme de sănătate mintală care se pot transforma în depresie, dependență, anxietate și multe altele. Acest lucru poate duce la modele de relații toxice în viața cuiva.
Psihologia jungiană este potrivită pentru cei care suferă de aceste probleme printr-o explorare în direcția creșterii personale și prin definirea cauzelor istorice ale problemelor psihologice, cum ar fi traumele din copilărie. În loc să se concentreze pe simptome specifice, cum ar fi anxietatea, terapia jungiană utilizează o abordare holistică pentru a cultiva starea de bine în întreaga personalitate.
Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți. Programări: 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.
Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex
Citește și Sfatul psihologului. Cum să învingi regretul
Citește și Sfatul psihologului. Activitatea fizică şi acuitatea mentală
0 Comentarii