Web Analytics
scris miercuri, 01.02.2023

Sfatul psihologului. 5 moduri de a părăsi zona de confort

După ce am discutat despre de ce și cum trebuie să părăsești zona de confort, haideți să abordăm acum cinci moduri în care cineva ar putea încerca să facă acest lucru.

Sfatul psihologului. 5 moduri de a părăsi zona de confort

1. Faceţi lucrurile de zi cu zi în mod diferit

Există numeroase oportu-nități de a vă provoca, în viața de zi cu zi. Opriți telefonul și televizorul în timp ce luați cina, decideți să începeți o activitate mai repede etc. Aceste schimbări vă scot din rutinele vechi și confortabile.

2. Extindeţi-vă setul de competenţe

Abilități precum vorbitul în public, lecții de dans, învățarea unei limbi străine pot reprezenta o nouă provocare pentru mulți oameni. Investiția în ele poate dezvolta reziliența, satisfacția personală și poate deschide mai multe oportunități.

3. Încercaţi o nouă dietă

Respectarea unei diete sănătoase poate fi pe cât de provocatoare, pe atât de plină de satisfacții. Autoeficacitatea crește pe măsură ce atingeți obiective de etapă, pe parcurs.

Citește și Sfatul psihologului. Minciuna la copilul mic

4. Duceţi antrenamentele fizice la următorul nivel

A ținti la nivel înalt, cu exercițiile fizice, este emblematic pentru ieșirea din zona de confort și o modalitate excelentă de a pune sănătatea fizică și cea psihică în mișcare.

5. Fiţi creativi

Creativitatea implică, de obicei, un element de risc. Demersurile creative înseamnă să pășești în necunoscut, eșecul și învățarea ulterioară fiind rezultatele așteptate. Exercitarea creativității este o modalitate bună de a vă antrena să aveți o mentalitate de creștere și să renunțați la nevoia de perfecțiune.

Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți. Programări se pot face la telefonul 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.
Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex

Citește și Sfatul psihologului. Funcţiile esenţiale ale Eului

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

De la Crin, la cer senin…

La PSD Argeș, se schimbă obiceiurile de consum în materie de insucces. Înfrângerea a devenit pretext motivațional. Nu e rușine, ci, dimpotrivă,...

Din ediția tipărită

Blocaje la Kaufland Câmpulung

Nu a trecut un an de când se căuta director pentru Kaufland Câmpulung și s-au ițit provocări diverse. Mai ales că nu a scăzut nici afluența celor...

Câmpulungul fără cap(ete)

Plecarea Elenei Lasconi la războiul contra sistemului a lăsat Câmpulungul pe mâinile acoliților care luni de zile au trebuit să se lupte pe plan...

Surplus de taxiuri la Câmpulung

De peste două decenii se chinuie administrația din Câmpulung să adapteze numărul autorizațiilor taxi atribuite în vederea efectuării acestui tip de...