Web Analytics
scris luni, 27.05.2024

Sfântul Ioan Rusul a fost sărbătorit, astăzi, la parohia Micești

Sfântul Ioan Rusul a fost sărbătorit, astăzi, la parohia Micești

Parohia argeșeană Micești din protopopiatul Mioveni și-a sărbătorit astăzi ocrotitorul spiritual, pe Sf. Ioan Rusul. Cu această ocazie, credincioșii acestei comunități l-au avut în mijlocul lor pe arhiepiscopul Calinic Argeșeanul care a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu arhimandritul Caliopie si un sobor de preoți și diaconi.


La final a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii Biseicii trecuți la Domnul. De asemenea, bucuria comunității a fost dublată de lansarea noii monografii a bisericii din Micești, când se împlinesc 568 de ani de la prima atestare documentară a localității și 180 de ani de la sfințirea bisericii.


În cuvântul rostit, chiriarhul a vorbit celor prezenți despre frumusețea locului în care a fost construită biserica, precum și de noua lucrare monografică ce conține date istorice foarte importante legate de existența acestui sfânt lăcaș de rugăciune.


În anul 2016, parohia Micești a primit în dar un fragment din moaștele Sf. Ioan Rusu. Astfel, prin mijlocirea acestuia, lucrările de restaurare au fost finalizate într-un timp foarte scurt, biserica fiind resfințită în anul 2018.


Biserica parohiei Micești a fost construită în anul 1844 cu osteneala și cheltuiala credincioșilor din localitate aflați sub coordonarea preotului Barbu Bîrzotescu.

Citește și A murit Carla Jianu, o cunoscută asistentă de la Spitalul de Psihiatrie Vedea


Noua lucrare monografică care a văzut acum lumina tiparului aduce pentru publicul interesat informații noi legate și de alți ctitori care au contribuit în timp la construirea, restaurarea și întreținerea acestei biserici.
La eveniment au fost prezenti și membri Corului Veteranilor „Mihai Viteazul” al Cercului Militar Pitești, condus de către colonel în rezervă Nicolae Perniu, care a prezentat un program de cântece religioase și patriotice.
La final fiecare credincios a primit din partea parohiei un exemplar cu noua monografie lansată astăzi. Este vorba despre un volum aniversar, cu ocazia împlinirii a 180 de ani de la sfințirea bisericii acestei parohii, scris de preotul paroh Florin Păcioianu

Foto: Cristian Gheorghe

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită