Web Analytics

Sevastian Tudor: ”CS Mioveni, trecut și prezent în istoria sportului românesc”

de | 20.01.2022 20:15 | Actualitate, Sport

Astăzi, la Centrul Cultural Mioveni a fost lansată cartea ”CS Mioveni, trecut și prezent în istoria sportului românesc”. Volumul este scris de publicistul Sevastian Tudor și cuprinde toată istoria clubului, cu cele patru secții pe care le are în componență acum, respectiv fotbal, judo, tenis de masă, box, de la înființare și până în prezent.

Sunt cuprinse de asemenea momentele cheie din istoria fiecărei secții, de la câștigare de titluri individuale, promovări la titluri naționale la sporturile de echipă.

De asemenea, în volum este cuprinsă și o istorie a fotbalului din Mioveni, făcâdu-se o incursiune de aproape 70 de ani, de când au apărut primele informații despre practicarea în mod organizat a acestui sport în oraș.

La eveniment au fost prezente personalități sportive din lumea fotbalului și a sportului argeșean, dar și național, foști antrenori sau jucători ai clubului galben-verde, persoane care de-a lungul vremii și-au pus amprenta asupta fotbalului din Mioveni.

Citește și FC Argeș U19, lider în topul FRF

Astfel printre cei prezenți s-au numărat: autorul – Sevastian Tudor, directorul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, jurnalistul Octavian Știreanu, directorul Bibliotecii Județene Argeș – Octavian Sachelarie, Dumitru Tomescu – fost director la Dacia, antrenorul Alexandru Pelici, jucătorii Bogdan Rusu, Adrian Scarlatache, Valentin Coșereanu, Constantin Stancu – președintele executiv al CS Mioveni, Dumitru Olteanu – președintele CD, antrenorul Iordan Eftimie, Constatin Ciobanu – directorul sportiv CS Dacia Mioveni, Mihai Olteanu, Marius Stoica, Iulian Preda, Iulian Vladu, fostele glorii alb-violete – Viorel Moiceanu, Doru Toma, Mihai Ianovschi, Andrei Speriatu, Gheorghe Cristian, Cornel Sorescu – fost președinte AJF, Lucrețiu Tudor – citymanagerul Piteștiului, Viorel Ilinca. De asemenea, au fost prezenți reprezentanții administrației locale, parlamentari și consilieri locali.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii