Web Analytics

Sesiuni de informare în domeniul drogurilor, la Universitatea din Piteşti

de | 7.11.2022 15:11 | Actualitate, Home

În perioada 24 octombrie– 4 noiembrie a.c., comisarul de poliție Daniel GHEORGHE, șeful Centrului Regional Antidrog Pitești din cadrul Agenției Naționale Antidrog, a desfășurat 6 sesiuni de informare în domeniul drogurilor, adresate studenților Universitatății de Stat din Pitești.

Activitățile realizate au vizat informarea, educarea, conștientizarea și sensibilizarea studenților cu privire la efectele negative ale consumului de droguri, precum şi promovarea unui stil de viaţă sănătos. 

Citeşte şi: Cinci colegi noi în echipa Jandarmeriei Argeș

În cadrul acestor sesiuni preventive, au fost prezentate și câteva cazuri, din jurisprudența instanțelor, la Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, cele mai frecvente infracțiuni săvârșite în domeniul drogurilor, precum traficul de droguri și deținerea drogurilor de risc sau de mare risc în vederea consumului propriu, conceptele de bază în domeniul consumului de droguri, dar și serviciile oferite în mod gratuit și continuu de centrele Agenției Naționale Antidrog.

De aceste informări au beneficiat aproximativ 550 de studenți și peste 60 de cadre universitare din cadrul Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică, Facultății de Mecanică și Tehnologie, Facultății de Electronică, Comunicații și Calculatoare, Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Facultății de Științe Economice și Drept și Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *