Serviciul Salvamont: echipament de iarnă pe traseele turistice din Argeș

de | 9.10.2017 09:32 | Actualitate

echipament iarnaÎn urma căderilor de zăpadă din ultimele zile, în zona de creastă a masivului Făgăraș s-a depus un strat de aproximativ 23 cm. În foarte multe zone, din cauza viscolului, s-au format troiene de 80-100 de centimetri, conform unui comunicat remis de Serviciul Salvamont Argeș.

 

Aceasta situatie impune parcurgerea traseelor turistice montane din judetul Argeș, cu precauție, folosind echipament de iarna complet: îmbrăcăminte și încălțări adecvate, bețe de schi, colțari, pentru zonele unde s-a format gheață. Lanterna nu trebuie să lipsească din rucsac, mai ales că, în această perioadă, ziua este mult mai scurtă, noaptea fiind în creștere.

Cei care abordează traseele montane trebuie să aibă experiență de iarnă în parcurgerea traseelor montane sau să fie însoțiți de astfel de persoane experimentate.

De asemenea, conducătorii auto care intenționează să parcurgă Transfăgărășanul trebuie să aibă autoturismele echipate de iarnă, cu anvelope de zăpadă, lopată și antiderapant, deoarece suprafața carosabilului poate fi acoperită temporar de gheață. Chiar dacă se inenționează doar traversarea șoselei, fără oprire, este indicat să existe în mașină încălțări și îmbrăcăminte de iarnă, pentru a face față unei eventuale situații când este nevoie de activitate în afară (mânuirea lopeții sau ajutorarea șoferului pe porțiunile înghețate).

Astfel de ninsori timpurii și de scurtă durată sunt normale pentru această perioadă a anului, constituind baza stratului de zăpadă din iarna care urmează.

Serviciul Salvamont Argeș mai menționează că nu sunt întrunite condițiile de avalanșă, stratul de zăpadă fiind insuficient. Noaptea care urmează va fi mult mai rece decât cele precedente, după care urmează o revenire la normal a temperaturilor, ceea ce va duce la diminuarea stratului de zăpadă.

M.I.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat
Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat

Achiziționată recent de către S.C. Salubritate 2000 S.A., noua mașină de gunoi a fost testată în vederea ridicării pubelelor cu o capacitate între 120 și 240 de litri. Este vorba despre un utilaj mono operator, ce lucrează în regim automat, regim în care pot fi...

Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni
Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni

Echipa medicală a Spitalului Mioveni s-a îmbogățit cu un nou membru. Este vorba despre dr. Burtea Florian Gabriel, medic specialist urolog. Acesta a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București,...