Web Analytics
scris joi, 20.07.2023

Sergiu Rizescu: „Domnul Stroe mi-a spus: «Oi trăi şi eu să văd autostrada spre Sibiu?»”

Campania „O stradă şi un bust în Piteşti pentru Constantin Stroe”

„Jurnalul de Argeș” a inițiat, încă din octombrie 2021, o campanie în cinstea fostului director al Dacia, Constantin Stroe. Până acum, numeroase personalități și-au spus părerea despre necesitatea unei străzi și a unui bust în Pitești pentru regretatul Constantin Stroe.

Sergiu Rizescu: „Domnul Stroe mi-a spus: «Oi trăi şi eu să văd autostrada spre Sibiu?»”

În această ediție l-am invitat pe Sergiu Rizescu, președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, fost deputat de Argeș. „Dl Stroe, întotdeauna când avea probleme deosebite, cu restituirea TVA sau legate de FPS, venea sau mă anunța telefonic la biroul parlamentar. Iar eu interveneam și rezolvam aceste probleme, pentru că erau corecte. Cu mai mulți ani în urmă, nu îmi mai aduc aminte, când a venit Caramitru cu Alex. Ștefănescu să-și lanseze volumele la Pitești, în pauză, dl Stroe a venit la mine, eram în foayer, și mi-a zis: «Domnul Rizescu, oi trăi și eu să văd autostrada spre Sibiu?» Mai pot să vă spun că a venit odată cu Ulm Spineanu, care era ministrul Privatizării, care i-a zis așa: «Băi, Costică, trebuie să te privatizezi (se referea la Dacia – n.a.)». Dl Stroe i-a răspuns: «Măi, Ulm, dar sunt 23.000 de oameni!», la care Ulm a zis: «Fii atent, că îmbătrânește fata și-i mai greu s-o faci mireasă!». Dl Stroe, în primul rând, cred că era un foarte bun profesionist și organizator. Mi s-a părut un om apropiat, obișnuit în comportamnetul său, un om de dialog, care avea capacitatea de a asculta auzind… Merită să-i păstrăm vie memoria” – ne-a spus dl. Sergiu Rizescu, cel căruia în această lună îi va fi conferit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Pitești.

Citește și Preotul Gheorghe Gârbea, despre Constantin Stroe: „Cred că trebuie să ne cinstim personalităţile”

Citește și Proiectul de hotărâre pentru a da numele Constantin Stroe unei străzi din Piteşti va intra la vot!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...