Web Analytics
scris miercuri, 13.09.2023

Serena Williams cere trofeul Wimbledon pierdut în faţa lui Halep

Serena Williams (41 de ani) ar vrea să intre în posesia titlului de la Wimbledon 2019, pierdut în fața Simonei Halep (31 de ani), după ce românca a primit o suspendare de patru ani din partea tribunalului Sport Resolutions.

Serena Williams cere trofeul Wimbledon pierdut în faţa lui Halep

Citește și: E oficial. Va începe demolarea stadionului „Nicolae Dobrin”. Lucrarea va dura 6 luni

Un mesaj postat de Serena Williams a dat naştere imediat speculaţiilor. „8 e un număr mai bun”, a scris americanca. Sportiva ar putea cere să i se acorde titlul de la Wimbledon pierdut în faţa lui Halep în 2019. Scandalul în care este implicată sportiva a făcut înconjurul planetei. New York Times, The Guardian sau L’ Equipe au titrat, cu litere mari, pedeapsa pe care a primit-o românca.
Simona Halep are 21 de zile pentru a contesta suspendarea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Elveţia. Surse Observator spun că, din cauza complexităţii cazului şi a raportului stufos întocmit la Londra, o decizie nu ar urma să se ia mai devreme de 6 luni.

Citește și: Superstarul brazilian Rivaldo a devenit acţionar la Farul Constanţa


Anul trecut, pe 29 august, după primul tur la US Open, Simona Halep era testată pentru dopaj. A ieşit pozitiv la Roxadustat, o substanţă care îi sporeşte capacităţile sportive. Două luni mai târziu, tenismena era suspendată oficial din toate competiţiile. Pe 19 mai anul acesta, după nenumărate amânări, înainte să ajungă în faţa tribunalului independent de la Londra, pe numele româncei apărea o nouă acuzaţie de dopaj. Totul, după ce experţii au analizat paşaportul biologic al sportivei şi au descoperit nereguli. O lună mai târziu, sportiva îşi prezintă apărarea. După trei luni de dezbateri, vine verdictul – Simona Halep e suspendată patru ani.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *