Web Analytics

Şercan: Modificările lui Cîmpeanu sunt cumplite. Sunt lucruri mai groaznice decât ar fi îndrăznit PSD-ul să facă vreodată

de | 20.06.2021 13:39 | Cultură, Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Jurnalista Emilia Şercan a dezvăluit sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, o nouă manevră tactică operată de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care intenţionează să adopte o serie de modificări legislative ce vin în sprijinul plagiatorilor.

„Din nou despre Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), cu mare mâhnire. Sorin Cîmpeanu trebuia să legitimeze cumva modificările pe care intenţionează să le introducă în Metodologia de analizare a plagiatului cu care lucrează CNATDCU, modificări menite să salveze plagiatorii. Ca să aibă legitimitate, a obţinut o scrisoare de la Ioan Aurel Pop în care acesta, în calitate de preşedinte al CNATDCU, spunea că ‘în numele conducerii CNATDCU, apreciez ca fiind oportune modificările propuse'”, a declarat Emilia Şercan.

Jurnalista a reamintit „modificările propuse” de Câmpeanu:

– respingerea unor sesizări noi pentru teze pentru care s-a emis deja un verdict, chiar dacă ar exista indicii temeinice de plagiat care nu au fost analizate iniţial;

– extinderea analizei unei teze la întreg conţinutul acesteia, indiferent de ce conţine o sesizare de plagiat;

– introducerea unui soft de analiză a similitudinii din verificarea tezelor sesizate.

„Anticipând că va ieşi scandal, Cîmpeanu a trimis această scrisoare pe post de scut peste tot: la partid, la Guvern şi la Preşedinţie. Doar că aceste modificări nu fuseseră acceptate de toată conducerea CNATDCU, adică şi de vicepreşedinţii Mircea Dumitru, Marius Andruh şi Dorel Banabic, ci doar de Ioan Aurel Pop pe persoană fizică. De altfel, profesorul Mircea Dumitru a ieşit într-un interviu după ce am publicat care e intenţia lui Cîmpeanu şi a spus că vicepreşedinţii CNATDCU nu au acceptat propunerile de schimbare a metodologiei. După ce am scris aceste lucruri, cineva – nu ştiu cu exactitate, doar pot bănui – i-a reproşat lui Cîmpeanu că aceste schimbări nu au acceptul întregii conduceri CNATDCU”, a afirmat Emilia Şercan.

Citeste mai departe pe epochtimes-România.com, parte a platformei Presshub

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii