Web Analytics

Şerban Valeca, din nou în Guvern după 14 ani

de | 4.01.2017 18:51 | Politica si Administratie

Marţi, 3 ianuarie a.c., a fost anunţată componenţa Guvernului Grindeanu, în care Argeşul are un ministru în persoana liderului PSD Argeş, Şerban Valeca. Acesta ocupă portofoliul de ministru al Cercetării. Este pentru a doua oară când Șerban Valeca este ministru într-un Guvern: în perioada 2000-2003, acesta a fost ministru delegat al Cercetării în Guvernul condus pe atunci de Adrian Năstase. Anul trecut, Şerban Valeca i-a cerut liderului PSD Liviu Dragnea, printre altele, ca Argeşul să aibă cel puţin un portofoliu de ministru şi ca Piteştiul să devină capitală regională. Iată că prima dorinţă i s-a îndeplinit. Oare ce se va alege de a doua?

Dan Manu: „Merităm un post de ministru titular”

„Mă aşteptam ca Argeșul să aibă un ministru în Guvernul Grindeanu. După rezultatele pe care organizaţia judeţeană a PSD l-a obţinut la alegerile parlamentare, era normal, mai ales că a existat şi o promisiune în acest sens din partea d-lui preşedinte Dragnea. Procentul foarte mare de la parlamentare, faptul că noi, Argeşul, am dat 9 parlamentari, ne-au dat dreptul să solicităm şi să merităm, pe bună dreptate, un post de ministru titular. Faptul că i-a revenit domnului preşedinte Valeca este un drept şi un merit. Dumnealui a mai fost o dată ministru, deci era de aşteptat această numire”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, social-democratul Dan Manu, preşedintele CJ Argeş.

Vicepreședintele PSD Argeș, Ion Mânzână: „Am speranța că împreună cu ministrul nostru vom fi iarăși ce am fost și mai mult decât atât!”

Legat de desemnarea lui Șerban Valeca în funcția de ministru al Cercetării, vicepreședintele PSD Argeș, Ion Mânzână, ne-a declarat următoarele: „Argeșul merita o funcție de ministru pentru ceea ce înseamnă acest județ, prin procentele obținute la nivel național la alegeri. Nu poate fi nimic mai important decât reprezentarea pe care o dă Partidul Social Democrat unui județ care de-a lungul timpului a demonstrat că este un județ atașat valorilor social democrate. Șerban Valeca, cel cu care m-am confruntat în alegerile pentru funcția de președinte al organizației județene, are tot respectul impus de ceea ce reprezintă ca personalitate dar îi adresez rugămintea să nu uite că procentul obținut de județul Argeș este munca întregii echipe, prin primari, prin oamenii reprezentativi și că acest județ merită mai mult în ceea ce înseamnă reprezentativitate. Este pentru prima dată când un președinte PSD, indiferent de nume, recunoaște că noi aici credem în valorile social democrate și am speranța că împreună cu ministrul nostru vom fi iarăși ce am fost și mai mult decât atât! Dumnezeu să ajute județul și poporul român și domnului președinte să îi dea puterea să ne reprezinte așa cum se cuvine!”.
Iustina Harco-Burcea, Alina Crângeanu, Isabela Moiceanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii