Web Analytics

Sepsi Sf. Gheorghe – CS Mioveni, duel pentru calificarea în semifinalele Cupei

de | 6.04.2023 08:01 | Actualitate, Home, Sport

CS Mioveni joacă în deplasare cu Sepsi, de la ora 18:00, în sferturile de finală ale Cupei României. Câștigătoarea de azi va juca în semifinale împotriva învingătoarei din ultimul sfert, CFR Cluj – FC Argeș, azi de la 21:00. Cealaltă semifinală este U Cluj – UTA Arad. Meciurile se joacă într-o singură manșă.

Citește și: Jurnalistul Adi Ilinca are nevoie de ajutor

Echipa gazdă este calificată în play-off-ul Superligii și a ajuns în sferturile competiției KO de pe primul loc al Grupei A. Covăsnenii au fost singurii calificați cu punctaj maxim din grupe. Ei au obținut 3 victorii din tot atâtea meciuri: 3-1 la Petrolul, 3-2 la Dinamo, 4-0 cu Voluntari. De partea cealaltă, CS Mioveni a terminat grupa B pe locul 2 cu 6 puncte. Au fost victoriile cu 1-0 de la Oțelul și cu Botoșani, dar și înfrângerea, 0-3, de acasă cu UTA.

Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în sezonul regular al Superligii. Mioveniul a câștigat cu 1-0 în deplasare, în timp ce în retur a fost egal, 1-1. Cele două echipe s-au mai întâlnit până acum de 7 ori în meciuri oficiale. În sezonul 2016/2017 a fost 2-0 pentru gazde la Mioveni și 1-1 la Sf Gheorghe, iar la finalul campionatului Sepsi a promovat în Liga 1. Apoi, în sezonul următor, în Cupa României, Sepsi a învins clar în deplasare cu 5-0. Campionatul trecut, în sezonul regulat a fost 2-1 pentru Mioveni în deplasare și 2-0 pentru Sepsi în deplasare. Apoi în play-out, la Sf Gheorghe s-a terminat 3-1 pentru gazde, după ce în minutul 85 era egal, 1-1. În actualul campionat regular în tur Mioveniul s-a impus cu 2-0 în deplasare, iar în retur a fost egal 1-1.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *