Web Analytics
scris luni, 11.12.2023

Senatul a votat legea: 10 ani fără dreptul de a conduce pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan

Senatul a adoptat, luni, în calitate de prim for sesizat iniţiativa social-democratului Robert Cazanciuc prin care şoferii condamnaţi pentru conducerea vehiculelor băuţi sau drogaţi pierd dreptul de a redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani, a anunţat senatorul PSD. Propunerea legislativă modifică şi completează unele normative din domeniul prevenirii şi combaterii traficului si consumului ilicit de droguri şi alte substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, iar Camera Deputaţilor este decizională pe acest proiect.

Senatul a votat legea: 10 ani fără dreptul de a conduce pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan

Citește și: Marcel Ciolacu vrea depolitizarea instituţiilor. Premierul dă afară conducerea ANAF şi pe cea a vămilor

„Senatul a votat astăzi legea prin care şoferii condamnaţi pentru conducerea vehiculelor băuţi sau drogaţi pierd dreptul de a redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani. Aşa cum am promis, continuăm planul de măsuri pentru reducerea numărului de morţi pe drumurile României, declasând-o de pe primul loc la decesele rutiere, în ultimii şase ani”, a scris Robert Cazanciuc, luni pe Facebook.

El a mai spus că, „după Legea Anastasia, a venit, ţinându-mi promisiunea, modificarea legislativă prin care şoferii prinşi cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogaţi „nu mai pot redobândi permisul în decurs de până la 10 ani”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *