Web Analytics
scris joi, 28.08.2014

Senatorul Tămagă, invitat special la ziua poetului Lucian Avramescu

Puțină lume știe că pe senatorul Constantin Tămagă îl leagă o veche și trainică prietenie, încă din studenție, de poetul și ziaristul Lucian Avramescu. Și asta pentru că acesta din urmă e absolvent, ca și senatorul argeșean, al Facultății de Agronomie din București. Pe 14 august, poetul a împlinit 66 de ani și l-a invitat la ferma sa de la Sângeru, județul Prahova, pe vechiul său prieten din studenție, Costică Tămagă, spre a sărbători împreună. La agapa restrânsă, dar extrem de selectă de la Sângeru, numai invitați unul și unul, în frunte cu seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus, care, la cei 97 de ani ai săi, a ținut să vină personal pentru a-i spune „La mulți ani!” prietenului său Lucian Avramescu.
Seniorul Quintus n-a stat mult, însă gestul său l-a înnobilat nu doar pe poet, ci și pe ceilalți invitați, profesori renumiți din domeniul medicinei, precum doctorii Irinel Popescu, Ioan Lascăr, Dorin Sarafoleanu, Daniela Bartoș sau Mircea Penescu. S-a discutat despre toate, poezie, medicină, agronomie, politică și în special vânătoare, o pasiune comună a doctorilor prezenți. Sărbătoritul le-a prezentat invitaților nu doar domeniul de la Sângeru, care se întinde pe mai multe ha și care este o moștenire de familie, ci și originalul muzeu al pietrei. Aici, în fiecare vară, poetul organizează tabere în aer liber, în care elevi și studenți din toată țara vin să cioplească în piatră, împlinindu-și astfel o pasiune. Senatorul Tămagă ne-a spus că s-a simțit extraordinar în compania prietenului său din studenție, dar și a invitaților acestuia, niște  oameni cu adevărat speciali. La final, poetul Lucian Avramescu i-a rugat pe invitați să aleagă din Muzeul Pietrei, fiecare după sufletul său, ce piatră sculptată dorește. (G.G) 

Senatorul Tămagă, invitat special la ziua poetului Lucian Avramescu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...