Web Analytics

Senatorul Dănuţ Bica s-a interesat despre situaţia contractării serviciilor de deszăpezire aferente drumurilor din Argeş

de | 11.11.2021 13:19 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Senator PNL de Argeș, Dănuț Bica s-a adresat ministrului Transporturilor și Infrastructurii în privința contractării serviciilor de deszăpezire aferente drumurilor naționale/europene din județul Argeș și tronsonului București-Pitești al Autostrăzii A1 pentru perioada de iarnă 2021-2022.

Dănuț Bica: ”Mai sunt puţine zile până la începutul anotimpului rece, iar în anumite părţi ale ţării, în special în zonele montane, au început deja să cadă primele ninsori, generând dificultăţi la deplasarea autovehiculelor pe drumurile publice. În acest context, consider că trebuie evitate situațiile create în anii precedenți, când apariţia zăpezii înainte de finalizarea procedurilor legale de achiziție a serviciilor de deszăpezire a determinat autorităţile contractante să renunţe la atribuirea acestora prin intermediul licitaţiilor publice şi, invocând starea de urgenţă, să apeleze, cu riscul cheltuirii nejustificate a banului public, la metoda încredințării lucrărilor respective prin negociere directă.

Citește și Dănuţ Bica, senator PNL de Argeş: „Susţinerea firmelor româneşti reprezintă un obiectiv de interes naţional”

Prin urmare, având în vedere că, dacă în privinţa drumurilor de rang inferior (judeţene şi comunale) competenţa încheierii contractelor de deszăpezire aparţine autorităţilor publice locale, în ceea ce priveşte asigurarea circulaţiei în bune condiţii pe drumurile naţionale/europene şi pe autostrăzi responsabilitatea îi revine Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (C.N.A.I.R. S.A.), vă rog să răspundeți la următoarele întrebări: Care este valoarea bugetului alocat pentru achiziționarea serviciilor de deszăpezire a drumurilor naţionale/europene de pe teritoriul județului Argeș şi a tronsonului Bucureşti-Piteşti al Autostrăzii A1 în iarna 2021-2022?; Care este stadiul încheierii acordurilor-cadru şi contractelor subsecvente aferente activității de deszăpezire pe timpul iernii 2021-2022 pentru drumurile naţionale/europene ce traversează judeţul Argeş, precum şi pentru tronsonul Bucureşti-Piteşti al Autostrăzii A1?; Care sunt valorile contractate pentru achiziționarea acestor servicii?; În ce situație se găsesc stocurile de materiale antiderapante şi dotarea bazelor C.N.A.I.R. S.A. cu utilajele funcționale necesare pentru realizarea activității respective?; În ce stadiu se găsește acțiunea de înființare a perdelelor forestiere de protecție de-a lungul Autostrăzii A1, care, pe tronsonul București-Pitești, este puternic supusă riscurilor de închidere a circulației pe timp de iarnă din cauza acumulărilor de zăpadă în caz de viscol?”.

Citește și Senatorul Dănuţ Bica se interesează despre susţinerea financiară a liceelor cu profil agricol prin intermediul PNRR

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole