Web Analytics
scris joi, 09.05.2024

Senatorul Dănuţ Bica s-a interesat despre implementarea Programului Naţional de Fertilizare in Vitro

Senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica, s-a adresat ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse în privința implementării Programului Naţional de Fertilizare in Vitro (FIV) 2023-2024. În România, Programul Naţional de Fertilizare in Vitro (FIV) 2023-2024, cunoscut și drept program pentru creșterea natalității, se dovedește a fi un sprijin esențial pentru cuplurile și femeile singure cu vârste între 20 și 45 de ani care, din motive medicale, se confruntă cu provocarea infertilității și aspiră să acceseze tratamentul de fertilizare in vitro (FIV).

Senatorul Dănuţ Bica s-a interesat despre implementarea Programului Naţional de Fertilizare in Vitro

Dănuț Bica: ”Acest program trebuie să beneficieze de susținere totală, dat fiind declinul demografic pe care îl traversează țara noastră în ultimii ani. Din păcate, conform celor declarate de dumneavoastră, la elaborarea și adoptarea Legii bugetului de stat pentru anul 2024 nu au fost prevăzute creditele bugetare necesare continuării și chiar extinderii programului, prin creșterea numărului de beneficiari. În acest context, mii de dosare au rămas în așteptarea identificării soluțiilor de finanțare.

Având în vedere faptul că, relativ recent, ați afirmat public că ați făcut demersurile necesare la nivelul Guvernului României astfel încât să fie alocate fondurile necesare pentru a se asigura finanțarea unui număr de cel puțin 20.000 de dosare în anul 2024, vă solicit următoarele precizări: Câte cupluri și femei singure au beneficiat în anul 2023 de finanțare în cadrul acestui program la nivel național? Dar în județul Argeș?; Câte dosare depuse de cupluri și femei singure sunt declarate eligibile și vor beneficia de finanțare în anul 2024 la nivel național? Dar în județul Argeș?; Pentru a se realiza creșterea numărului de cupluri și femei singure care să beneficieze de această măsură pronatalistă are în vedere Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse să propună acordarea de facilități fiscale angajatorilor (cheltuială deductibilă fiscal) care vor finanța proceduri de fertilizare in vitro pentru proprii angajați, în limita unui plafon nominal?”.

Citește și Interpelare a senatorului Dănuț Bica pe tema modernizării DN67B Scoarța-Pitești

Citește și Senator Dănuț Bica: ”Sprijinim economia națională și mediul privat”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *