Web Analytics
scris joi, 26.09.2024

Senatorul Dănuţ Bica s-a adresat ministrului Sănătăţii în privinţa funcţionării cabinetelor medicale şcolare

Închiderea treptată a cabinetelor medicale școlare a avut drept consecință o creștere a incidenței bolilor transmisibile în unitățile de învățământ, precum și o reducere a capacității sistemului de sănătate publică de a controla și gestiona corespunzător starea de sănătate a copiilor, susține senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica.

Senatorul Dănuţ Bica s-a adresat ministrului Sănătăţii în privinţa funcţionării cabinetelor medicale şcolare

Din păcate măsurile concrete privind redeschiderea cabinetelor medicale școlare nu au reprezentat o prioritate pentru miniștrii sănătății din ultimii 30 de ani.
În acest sens parlamentarul argeșean s-a adresat ministrului Sănătății, Alexandru Rafila: ”Rețeaua medicală școlară se confruntă în prezent cu o severă sub-normare, în special în mediul rural, unde asistența medicală a elevilor nu este asigurată permanent, aceasta fiind realizată sporadic de cabinetele de medicină de familie. Drept urmare, în condițiile în care finanțarea cabinetelor medicale școlare s-ar putea susține, chiar și temporar, și prin fonduri europene nerambursabile, vă rog să răspundeți la următoarele întrebări: Câte cabinete medicale școlare și câte cabinete stomatologice erau funcționale la începutul anului școlar la nivel național? Dar în județul Argeș?; Se înscrie printre prioritățile Ministerului Sănătății reînființarea acestor cabinete medicale?; Care ar fi efortul bugetar necesar pentru organizarea unui sistem minimal de cabinete medicale școlare la nivelul întregii țări?; Ați luat în vedere posibilitatea utilizării fondurilor europene care sunt puse la dispoziție României în acest sens? Dacă răspunsul este afirmativ, cât s-a cheltuit până în prezent din sumele respective? Dar la nivelul județului Argeș?”.

Citește și Senator Dănuț Bica: ”Modernizarea României rămâne misiunea PNL!”

Citește și Dănuţ Bica: „Fonduri UE pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

CS Mioveni a fost depunctată

Dacă în sezonul trecut nu s-a pus problema de depunctare, iată că s-a întâmplat acum, oarecum...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită