Web Analytics

Senatoarea americană Jeanne Shaheen, pentru PRESShub: „Putin a făcut cea mai mare greşeală strategică de politică externă a unui lider, de după intrarea lui Hitler în Rusia”

de | 22.02.2023 13:18 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Senatoarea americană Jeanne Shaheen a declarat pentru PRESShub că preşedintele rus Vladimir Putin a făcut, prin invadarea Ucrainei, „cea mai mare greşeală strategică de politică externă a unui lider de după intrarea lui Hitler în Rusia”.

Citește și: PRESShub. Cartea „Blocați conturile!” a devenit bestseller deoarece mulți politicieni, magistrați și factori de decizie au ajuns prin ea la concluziile adecvate despre Putin

Întrebată de PRESShub dacă e posibil ca SUA să abandoneze Ucraina și să se concentreze pe China, așa cum susține o narațiune rusească vehiculată frecvent în România, Shaheen a contrazis această teză.

„Vladimir Putin va face tot ce va putea pentru a încerca să distragă atenţia de la faptul că a făcut cea mai mare greşeală strategică de politică externă a unui lider de la intrarea lui Hitler în Rusia.

A crezut că lumea va sta deoparte şi va lăsa Ucraina să cadă. Însă a întărit NATO. A crezut că ucrainenii nu se vor lupta, dar ei s-au luptat mult mai bine decât ruşii”, a explicat Jeanne Shaheen, la o întâlnire cu câțiva jurnalişti români.

Shaheen este membru al Comisiei pentru relații externe a Senatului (SFRC) și președinte al Comisiei pentru Relații Externe Europa în materie de securitate regională.

Senatoarea este inițiatoarea legislației din Congresul SUA cu privire la securitatea regiunii Mării Negre. Ea s-a aflat marți, 21 februarie, la București împreună cu senatorul Dick Durbin,pentru a vizita baza militară de la Kogălniceanu. Înainte de a veni în România, cei doi senatori americani au vizitat și Georgia.

Articol preluat. Citește tot pe presshub.ro.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *