Web Analytics

Semnificația zilei: 4 octombrie – Ziua Internațională a Animalelor

de | 4.10.2021 11:00 | Cultură, Actualitate

Ziua internaţională a animalelor („World Animal Day”) este sărbătorită, anual, la 4 octombrie, potrivit worldanimalday.org.uk, preluată de Agerpres. Este marcată în majoritatea ţărilor din lume cu scopul de a promova drepturile şi bunăstarea tuturor animalelor, fie ele cu stăpân sau fără, sălbatice sau domestice.

CITEȘTE ȘI: Publicistul și istoricul argeșean, Sevastian Tudor, o nouă lansare de carte în prezența consulului onorific al României în Suedia

Ziua internaţională a animalelor este cu atât mai importantă şi relevantă cu cât experţii în biodiversitate şi protecţia mediului trag numeroase semnale legate de situaţia actuală a animalelor. De exemplu, experţii World Wide Fund for Nature (WWF) au atras atenţia în septembrie 2020 că peste două treimi din populaţiile de animale sălbatice au dispărut în mai puţin de 50 de ani, în principal din cauza activităţilor umane.

CITEȘTE ȘI: ANAF va verifica dacă firmele şi-au conectat casele de marcat la sistemul informatic

Mai mult, potrivit raportului ştiinţific intitulat ”Living Planet Index” realizat de WWF, dispariţia continuă a habitatelor naturale ale vieţuitoarelor sălbatice creşte riscul de pandemii viitoare, deoarece favorizează contactul din ce în ce mai frecvent dintre oameni şi animale.

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii