# Ranch-ul secret al comisarului şef Marian Dorojan. Lucrează într-un oraș mic, dar bogăţia lui o întrece pe cea a şefilor de la județ. Vorbim despre Marian Dorojan, șeful Poliţiei din Mioveni, un ofițer care se bate pentru primul loc în topul celor mai înstăriți polițiști din Argeș. Comisarul șef are două locuințe în oraşul în care împarte ordinea, un apartament și o casă de vacanţă, plus o mândrețe de vilă în localitatea ilfoveană Brănești. N-ar fi nimic rău, însă aceasta din urmă nu apare în declaraţia de avere postată pe site-ul IPJ Argeș. O fi asta faptă penală? Legea spune că da.
Ce se vede în ograda lui Dorojan
Stele pe umeri şi bani în buzunare. Vile, terenuri, împrumuturi cu multe zerouri şi o maşină de lux în garaj. Pe scurt, aşa poate fi descris șeful Poliției Mioveni. Nu trebuie, deci, să-i plângeţi de milă şi nici să-i purtaţi de grijă din cauza restructurărilor, pentru că şefii sunt cei care rămân, iar restul pleacă. Şi rămân pe bani frumoşi şi trăiesc ca şi cum ţara pe care o servesc nu ar fi aceeaşi pentru toţi poliţiştii. Haideți, însă, să vedem ce scrie în declarația de avere a comisarului șef Marian Dorojan. Şeful Poliţiei Mioveni se află în posesia unui apartament de 47 metri pătrați, chiar în orașul în care împarte ordinea. Tot aici, Marian Dorojan deține o casă de vacanță cu suprafața de 137 metri pătrați. Fireşte, ca-n orice familie de român, are o maşină în garaj, vorbim de un „modest” Audi A4. Pentru a-și achiziționa aceste bunuri, poliţistul a făcut un credit bancar de 50.000 de lei, plus un împrumut de un sfert de miliard la o persoană fizică. Asta în ciuda faptului că a strâns, doar din salariu, 65.000 de lei, venind acasă lunar cu aproape 5.500 de lei, în vreme ce soţia poliţistului, pensionară, a avut un câştig anual de 30.000 de lei. Fireşte, omul legii va spune că pe lângă împrumuturile de la bancă și de la persoana particulară, o parte din banii investiți în imobiliare au venit și de pe urma închirierii apartamentului către firma Iridex.
Mătușă ba, soacră da
Ce v-am spus până acum nu reprezintă însă decât partea văzută a averii lui Dorojan. Acesta şi-a construit un adevărat colţişor de rai în localitatea ilfoveană Brănești, acolo unde lucrează de vreo doi ani la amenajarea proprietăţii respective. Zona este cât se poate de discretă şi, totodată, foarte bine protejată de ochii curioşilor. În fapt este vorba de un teren de aproximativ 550 metri pătrați pe care s-a înălțat o frumusețe de vilă, mare cât o casă de cultură. Drumul către zona respectivă a fost bătătorit şi de maşini cu număr de Argeș care cărau de zor materiale de construcții de la cunoscuta firmă Alvimar. „Ranch”-ul lui Dorojan are cea mai bună poziţie, cu o latură spre lacul Brănești, acolo unde boss-ul Poliţiei Mioveni şi-a tras şi un ponton, astfel că barca din dotare stă la adăpost şi poate ieşi imediat la pescuit sau, pur și simplu, la plimbare. Surprinzător este faptul că Dorojan nu şi-a ascuns această proprietate doar de ochii curioşilor, ci şi de organele de cercetare, pentru că nu figurează în niciun document. Deşi lucrările la noua casă au fost finalizate de ceva vreme, polițistul nu şi-a menţionat-o în declaraţia de avere, postată pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean. În declaraţie figurează într-adevăr un teren, în suprafaţă de 550 metri pătraţi, cumpărat în 2009, însă acesta este încadrat în categoria „agricol”. Iar la clădiri, cum spuneam, Dorojan nu are trecute decât apartamentul și casa de vacanță din Mioveni, clădirea de pe tarlaua din Brănești nefiind trecută nicăieri. Dar, când eşti polițist, îţi permiţi destule, mai ales atunci când ai nu o mătușă Tamara, ci o soacră pe care o poți scoate la înaintare. Interesant este însă un alt aspect: de unde o fi putut Marian Dorojan să amenajeze o mândreţe de vilă și o casă de vacanță dintr-un salariu de 5.500 de lei, ca lucrător MAI? Probabil nouă nu ne spune, dar cu siguranţă le va spune celor de la Agenţia Naţională de Integritate şi, implicit, celor de la Direcţia Naţională Anticorupţie. Pentru că, în cazul de față, e evident că nicidecum nu vorbim de o eroare, ci de rea voinţă în cel mai pur sens cu putinţă.
Protectorul pedeliștilor
Cu toate acestea, boss-ului Poliției Mioveni nici că-i pasă că eludează legea. Mai mult decât atât, Dorojan evită să lămurească problema vilei de la Brănești. „De ce nu vreți să ne întâlnim, ca să vă spun despre ce e vorba? Prin telefon nu vreau să vorbesc, pentru că totul se poate interpreta”, ne-a retezat-o comisarul șef. Oare se bazează pe protecția liderilor PDL? Foarte posibil, dacă ne gândim la pasivitatea lui Marian Dorojan, şeful poliţiei orăşeneşti, care nu cu mult timp în urmă a trecut la „diverse” o acţiune de contrabandă şi evaziune fiscală care l-a avut ca protagonist pe Gheorghe Costache de la firma Lucky Tour, prosper om de afaceri și viitor candidat al PDL la Primăria Mioveni. În aceeași ordine de idei, conform unor informaţii confidenţiale, Marian Dorojan s-ar afla într-o relație mai mult decât apropiată și cu Liviu Poșircă, primarul portocaliu de la Vulturești, ale cărui afaceri sunt păzite mai ceva ca sfintele moaște de subordonații șefului poliției Mioveni. Neluţu DINU
0 Comentarii