Web Analytics

Șefii ANFP și INA, în dialog cu membrii Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților condusă de către deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura Oprescu

de | 17.03.2021 14:09 | Actualitate, Politica si Administratie

Liviu Mălureanu, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), și Corina Licea, președintele Institutului Național de Administrație (INA), au avut ieri un dialog cu membrii Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților condusă de către deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura Oprescu.

 

CITEȘTE ȘI: Pierdere mare pentru Spitalul Judeţean: dr. Uşurelu şi-a suspendat contractul

 

„Reformă”, „Competiție”, „Responsabilitate” – acestea au fost cuvintele cheie ale discuțiilor. 

„Comisia pentru Administrație Publică, ANFP și INA vor avea o colaborare strânsă, deoarece este nevoie de o serie de modificări legislative importante pentru creșterea calității în actul administrativ. 
Este nevoie și de măsuri care să conducă la un management eficient al carierei și performanței funcționarilor publici, precum și la un acces mai facil al tinerilor la funcții publice. 
CITEȘTE ȘI: Scenariu pentru viitoarea destinaţie a lui Malele
Domnul Liviu Mălureanu a anunțat că la ANFP se lucrează la o bază de date care va include toți bugetarii. Se are în vedere și implementarea unor fișe de post standardizate pentru administrația publică. 
De asemenea, domnul Mălureanu a solicitat sprijinul Comisiei pentru Administrație Publică în vederea urgentării modificării legislației, astfel încât să poată fi reluată activitatea comisiilor de disciplină din cadrul instituțiilor publice. 
La rândul său, doamna Corina Licea a spus că în cadrul INA vor fi derulate programe care să conducă la o mai bună formare a resursei umane din administrația publică, dar și la creșterea calității programelor de perfecționare a personalului”, transmite Simona Bucura Oprescu, deputat PSD Argeș.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii