Web Analytics

Şefi ai Hidroelectrica au cumpărat acţiuni ale companiei – atât în ofertă, cât şi din piaţă

de | 17.07.2023 22:13 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica (H2O), şi Karoly Borbely, membru în Consiliul de Supraveghere al companiei, au cumpărat acţiuni ale producătorului de energie atât în oferta publică cât şi în prima zi de tranzacţionare a titlurilor H2O, după cum reiese din rapoartele publicate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Bogdan Badea a cumpărat, în ofertă, 1.606 acţiuni, la preţul unitar de 100,88 lei, ceea ce înseamnă că preşedintele Directoratului Hidroelectrica a subscris în primele cinci zile ale operaţiunii de piaţă, beneficiind de discount-ul de 3%. Oferta a fost suprasubscrisă, indicele de alocare pe tranşa investitorilor persoane fizice fiind de 0,320976265, ceea ce înseamnă că Bogdan Badea a subscris circa 5.000 de acţiuni H2O. Cum investitorii de retail au subscris la preţul de 112 lei, Badea a plasat ordine în ofertă de circa 0,56 milioane de lei. Preţul final a fost de 104 lei, iar cu discount-ul de 3% s-a ajuns la 100,88 lei.

În data de 12 iulie, prima zi de tranzacţionare a acţiunilor Hidroelectrica la BVB, Bogdan Badea a achiziţionat 3.394 de tituri H2O, la preţul mediu de 111,4107 lei.

Citește și:

Karoly Borbely a cumpărat în ofertă 713 acţiuni Hidroelectrica, la preţul cu discount de 100,88 lei, iar în prima zi a mai cumpărat 1.000 de titluri ale producătorului de energie, la preţul 110 lei.

Hidroelectrica a fost listată la mijlocul săptămânii trecute la Bursa de Valori Bucureşti, după cea mai mare ofertă publică din istoria pieţei noastre de capital, prin care Fondul Proprietatea a vândut 19,94% din Hidro, întreaga deţinere în producătorul de energie, valoarea tranzacţiei ridicându-se la circa 9,3 miliarde de lei (1,88 miliarde de euro).

Oferta publică este a treia cea mai mare realizată la o bursă din Europa Centrală şi de Est, cea mai mare din Europa din septembrie 2022 până în prezent şi a treia la nivel global în 2023 în funcţie de valoare, conform unui comunicat al Franklin Templeton.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România în ceea ce priveşte cantitatea de energie produsă, şi un jucător important în domeniul hidroenergetic din Europa. Societatea deţine un portofoliu de producţie 100% din surse regenerabile, cu o capacitate hidroelectrică de producere instalată de 6,3 GW şi o capacitate eoliană onshore instalată de 108 MW în parcul eolian Crucea.

Statul, prin Ministerul Energiei, deţine 80% din Hidroelectrica.

Articol preluat din ziarul bursa.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *